Tekirdağ

Hayrabolu Kısmi Yağmur Suyu Hattı'nın temeli atıldı

19:52 12 Ocak 2016
Hayrabolu Kısmi Yağmur Suyu Hattı'nın temeli atıldı

Hayrabolu Belediyesi tarafından, kentte olası sel felaketlerine önlem amacıyla yapılacak olan "Kısmi Yağmur Suyu Hattı" inşaatının temeli atıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende yaptığı konuşmada, Tekirdağ genelinde önemli bir altyapı hamlesi başlattıklarını söyledi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ile birlikte Tekirdağ'ın 11 ilçesinde altyapı çalışmalarına devam ettiklerini belirten Albayrak, "Tekirdağ'da uzun yıllardan beri yaşanan altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmakta kararlıyız. 11 ilçemizde de gerek yeni yağmur suyu hatları gerekse de yeni kanalizasyon hatları yaparak altyapıda önemli bir aşama kaydediyoruz" dedi.

Hayrabolu'da temeli atılan kısmi yağmur suyu hattı ile birlikte aşırı yağışlarda yaşanan sıkıntıların büyük oranda giderileceğini ifade eden Albayrak, şöyle konuştu:

"Hayrabolu hak ettiği tüm hizmetleri görev süremiz içerisinde alacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Görev süremizin sonunda verdiğimiz tüm sözleri tutmanın gurururla siz değerli halkımızın karşısına çıkacağız. Bu yatırımın Hayrabolu'ya hayırlı olmasını diliyorum".

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da, altyapı çalışmasının belediyecilikte en zor işlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

2014 yılında göreve geldikten sonra su ve kanalizasyon inşaatının başladığını ifade eden Altayoğlu, şunları kaydetti:

"Bir yerleşim merkezinde altyapıyla ilgili problemler hat safhaya ulaşmışsa o yerleşim yerinde belediyeciliği konuşmakta zordur. Bu projelerdeki eksiklikleri tamamlayıp acil bir şekilde yağmur suyundan eksiklikler vardı ve ilaveler yaptık. İlyas mahallesi vali ayhan çevik caddesinden başlayarak, koşu bayırı ve sarbani ahmet caddesinden çok ciddi anlamda karaoğlanoğlu caddemize gelen yağmur suları sel baskınlarına neden oluyordu. Sel baskınlarını durdurabilmemizin tek çaresi iyi bir proje yapmamızdı. Teksiyle yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde yağmur suyundaki problemlerimizi ortadan kaldırdık".

Tören, protokol mensuplarının inşaat alanını incelemesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.