Tekirdağ

Tekirdağ'da "dünya rekoru" denemesi gerçekleştirilecek

20:30 12 Temmuz 2016
Tekirdağ'da "dünya rekoru" denemesi gerçekleştirilecek

Sualtı milli sporcusu Sertan Aydın, "Su Altında Tek Nefeste Paletle En Uzun Mesafe Yüzme Dünya Rekoru" kırmaya hazırlanıyor.

Daha önce de Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme Dünya Rekoru'nu kıran Aydın, yeni bir rekora daha imza atmak için Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki Mürefte Limanı'nda 16 Temmuz'da rekor denemesi gerçekleştirecek.

Aydın, Şarköy Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, rekor denemesi için uzun süredir antrenman yaptığını, yaptığı çalışmalar sonucunda rekoru kırarak Şarköy'e getireceğini söyledi.

Bu yıl yeni bir rekor kırmayı amaçladığını belirten Aydın, "Dünya rekoru denemem olacak bu deneme için 2 tane uluslararası hakem gelecek. Federasyondan gözlemciler gelecek. Çok güzel bir organizasyon olacak. Bu organizasyonda paletle en uzun mesafe su altında gitme dünya rekoru denemem olacak sağlıklı bir şekilde bu rekoru Şarköy’de başarmak istiyorum. Bu amaçla antrenmanlarıma uzun süredir devam ediyorum. Artık kısa bir süre kaldı." diye konuştu.

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ise her zaman sporcuların yanında olduklarını ve böyle bir denemenin Şarköy'de yapılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

İlçenin bundan sonra bütün ekstrem sporların yapıldığı bir yer haline geleceğini aktaran Altınok, dalma sporunda dünya rekoru denemesi yapacak Aydın'a sponsorluk yaparak bütün destekleriyle kendisinin yanında olduklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.