Tekirdağ

DİSK Trakya Temsilcisi Şen:

16:21 12 Ekim 2016
DİSK Trakya Temsilcisi Şen:

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen, "Bütün işçi sınıfının olduğu gibi kamuoyunun da gözü DİSK'in üzerinde. Bizler de bunun bilinci içinde emek mücadelesini Trakya'da sürdüreceğiz." dedi.

Şen, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki bir restoranda düzenlediği toplantıda, Trakya'da aktif olarak DİSK'in içinde yer alan, örgütlenmesi bulunan sendikaların olduğunu söyledi.

Trakya'da üye sayısı itibariyle en fazla üyeye Genel-İş Sendikası'nın sahip olduğunu belirten Şen, "Genel-İş Sendikası olarak Trakya'da yaklaşık 4 bin üyemiz var. Bunun yanı sıra Birleşik Metal-İş, Lastik-İş, Gıda-İş ve Tekstil-İş gibi sendikalarımızın örgütlenmesi mevcut ve dolayısıyla bunlarla bölgemizde yürüteceğimiz faaliyetler olacak." diye konuştu.

Trakya'nın önemli bir sanayi bölgesi olduğunu ifade eden Şen, şunları dile getirdi:

"Trakya, havza itibariyle fabrikaların yoğun olarak yer aldığı Ergene Havzası'nı içinde barındırıyor. Yine biliyorsunuz İstanbul'un sanayi kesiminin de buraya taşınması söz konusu. Dolayısıyla sadece DİSK değil diğer sendikaların da ciddi örgütlülüğü olan bir alan burası. Ve tabi ki bütün işçi sınıfının olduğu gibi kamuoyunun da gözü DİSK'in üzerinde. Bizler de bunun bilinci içinde emek mücadelesini Trakya'da sürdüreceğiz."

Toplantıya, DİSK'e bağlı sendika temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.