Tekirdağ

Marmaraereğlisi'nden kısa kısa

16:17 01 Temmuz 2017
Marmaraereğlisi'nden kısa kısa

Marmaraereğlisi her yıl yaz aylarında olduğu gibi, bu yıl da turist akınına uğruyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin her yıl yaz aylarında ciddi bir turizm alanı haline geldiğini söyledi.

Yerleşik nüfusun 25 bin civarında olduğunu ifade eden Uyan, yaz aylarında nüfusun çok daha artarak 150 bini aştığını kaydetti.

Uyan, ilçe merkezindeki sahil şeridinin yanı sıra, Yeniçiftlik ve Sultanköy gibi sahil şeridi ve plajı bulunan bölgelerde de ciddi bir turizm patlaması yaşandığını belirterek, ''İlçemizin nüfusu her yıl yaz aylarında olduğu gibi bu yıl da ciddi bir artış gösteriyor. Özellikle iç turizm yaşanan ilçemiz, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinden misafiri ağırlıyor. Bizler de, gerekli önlemleri alarak, belediyecilik hizmetlerini artan nüfusa rağmen aksatmamaya gayret gösteriyoruz.'' diye konuştu.

- Marmaraereğlisi'nde yol yapım çalışmaları

Marmaraereğlisi Belediyesi, yaz ayları nedeniyle bozulan yollarda onarım çalışması başlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde bozulan yolları ele aldıklarını ve onarım çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Özellikle Tekirdağ yolu ile çevre yollarında zor geçen kış şartları nedeniyle yolların deforme olduğunu ifade eden Tütün, buralara ekiplerinin belirlenen program dahilinde müdahale ettiğini kaydetti.

Tütün, bazı yolların onarım ile düzelmediğini ve buralarda da yeni yol yapım işlemi uyguladıklarını belirterek, şu bilgileri aktardı:

''İlçemiz genelinde yol yapım çalışmalarına başladık. Bir çok bozulan yolda ekiplerimiz onarım yapıyor. Bunların yanı sıra, müdahale ile düzelmeyecek durumda olan yolları da yeniden yapıyoruz. Amacımız, kış ayları gelmeden çalışmalarımızı bitirerek halkın hizmetine sunmak.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.