Tekirdağ

Sağanak nedeniyle Hayrabolu'da dere taştı

11:18 22 Ocak 2018
Sağanak nedeniyle Hayrabolu'da dere taştı

Hayrabolu ilçesinde, Hacılar Deresi'nin sağanak nedeniyle taşması sonucu Hayrabolu-Tekirdağ çevreyolunda ulaşım sağlanamıyor.

Hayrabolu ilçesinde ara ara şiddetini artıran sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Yüksek kesimlerden gelen suların da dere yatağına dolması nedeniyle ilçedeki Hacılar Deresi taştı, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki Hacılar Deresi'nin bazı alanlarda yatağından çıktığını söyledi.

Sağanağın kesilmesi halinde derenin debisinin akşama kadar düşeceğini ancak şu an riskli seviyede olduğunu aktaran Altayoğlu, şöyle konuştu:

"İlçe girişindeki Hacılar Deresi yüksek kesimlerden suların da gelmesiyle birlikte taştı. Derede su derinliği 5 metre 70 santimetre olarak ölçüldü. Tehlikeli seviyede. Su yükselmezse yarım gün veya bir gün sonra su iner, taşmalar da kalkar. Sadece birkaç iş yerini su bastı.

Dere yanında bulunan bir mandıra var, onun etrafı kapalı. Umarız yüksek kesimlerden daha fazla su gelmez. Tekirdağ-Hayrabolu çevreyolu trafiğe kapandı. Trafik akışı alternatif yollardan sağlanıyor. Çevre yolu üzerinde suyun derinliği yaklaşık 45-50 santimetre. Şu ana kadar can veya mal kaybı yaşanmadı. Yağış çok az bir şekilde devam ediyor. Biz tüm önlemlerimizi aldık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.