Tekirdağ

19 Eylül Gaziler Günü kutlanıyor

17:44 19 Eylül 2018
19 Eylül Gaziler Günü kutlanıyor

Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Malkara Hükümet Konağı Atatürk Heykeli önünde yapılan törene, Kaymakam Erkan Karahan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, siyasi partilerin ilçe başkanları, gaziler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi, ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Öğrencilerin şiir okumasından sonra Malkara Kaymakamıq Karahan, şehit ve gazi yakınlarına ordu evinde öğlen yemeği verdi.

- Hayrabolu

Hayrabolu Hükümet Konağı bahçesindeki törende, çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kaymakam Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Tankçı Vekili Yarbay Serkan Ceylan, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, daire müdürleri, oda başkanları, siyasi partililerin ilçe başkanları, gaziler ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

- Ergene

Ergene Marmaracık Mahallesi'ndeki tören, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.

Törenin ardından, Ergene Belediyesi tarafından şehit ve gazi ailelerine ilçedeki bir restoranda kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Kutlama programına Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Garnizon Komutanı Topçu Albay Nizamettin Alp, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ergene Temsilcilik Başkanı Hasan Güven, gazi ve şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Çorlu

Çorlu'da Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende daha sonra, Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi çelengi anıta sunuldu.

Törene, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Recep Kayacı, gaziler ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.