Tekirdağ

Kamardere Deresi'nin numuneleri bakanlıkta

11:17 11 Ekim 2018
Kamardere Deresi'nin numuneleri bakanlıkta

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak, Marmaraereğlisi ilçesinden geçen, siyah ve kahverengi tonlarında akmaya başlayan Kamaradere Deresi'nden alınan numunenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildiğini söyledi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derenin renk değiştirdiği ihbarını aldıktan sonra inceleme başlattıklarını söyledi.

Derenin kirlenmesine bir işletmenin atığının yol açtığını tahmin ettiklerini anlatan Albayrak, şunları kaydetti:

"Biz dere boyunca bir inceleme yaptık. Orada göllenmiş su kütlesi var. O gölete kırmızılık, kahverengilik veren bir su akıyor. Üst kotlara baktığımızda orada herhangi bir kirlilik yok. Ama orada şüphelendiğimiz bir tesis vardı. Oradan numuneler aldık. Bu numuneleri bakanlığımıza gönderdik.

Şimdi bu numunelerin laboratuvardan inceledikten sonra sonuçlarının bize gelmesini bekliyoruz. Sonuçlar geldiğinde bu kirlilik şüphelendiğimiz firmadan kaynaklı ise gerekli işlemleri yapacağız."

Dere boyunca sazlık alanların oluştuğunu ve bir temizlik çalışması yapılması gerektiğini vurgulayan Albayrak, "DSİ ile konuştuk. Orada dere boyunca temizlik yapılması gerekiyor. O temizliğin bir an önce yapılmasını istedik. Çünkü dere boyunca çalılar sazlıklar oluşmuş." ifadelerini kullandı.

-Derenin renk değişimi

Marmaraereğlisi ilçesinden denize dökülen Kamaradere Deresi'nin, yer yer siyah ve kahverengi tonlarında akması ihbarı üzerine ekipler dereden numune almıştı.

Çorlu Deresi de geçen hafta renkli atık nedeniyle kırmızı ve pembe tonlarda akmış, bir süre sonra suyun rengi normale dönmüş, bazı bölümlerde ise atığın bıraktığı renkli tortular gözlenmişti.

Jandarma ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin dereden numune alması sonrası, yaya olarak dere boyu taranmış, suya beton boru sistemiyle atık bırakan tesis tespit edilmişti. Tesisin faaliyeti durdurulmuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.