Tarihi vurgun! 100 milyon müşterinin tüm verileri sızdırıldı

ABD'de 100 milyondan fazla Capital One müşterisinin kişisel verileri, sosyal güvenlik numaraları, bağlantılı banka hesapları, doğum tarihleri, telefon numaraları ve hatta işlem geçmişlerini de içeren verileri sızdırıldı.

Tarihi vurgun! 100 milyon müşterinin tüm verileri sızdırıldı
Tarihi vurgun! 100 milyon müşterinin tüm verileri sızdırıldı
GİRİŞ 30.07.2019 10:56 GÜNCELLEME 30.07.2019 10:56

ABD'de bugüne kadar yaşanan en büyük banka siber saldırılarından biri gerçekleşti.
 
Capital One'dan yapılan açıklamada, 100 milyon Amerikalı ve 6 milyon kadar Kanadalı müşterinin verilerinin çalındığı kabul edildi.
 
ABD'de yaklaşık 140.000 sosyal güvenlik numarasının ve 80.000 bağlantılı banka hesap numarasının, Kanada'da da Capital One kredi kartı müşterilerine ait yaklaşık bir milyon sosyal sigorta numarası riske girdi.
 
Capital One, 19 Temmuz'da yapıldığı tespit edilen ihlalde, siber korsanların altyapıdaki "bir güvenlik açığından'' yararlanmış olabileceğini açıkladı.
 
Sızdırılan bilgiler arasında, müşterilerin isim soyisim, doğum tarihleri gibi kişisel verilerinin yanı sıra; kredi puanları, limitler, bakiyeler, ödeme geçmişi gibi banka bilgileri de çalındı. 
 
ZANLI YAKALANDI
 
ABD Adalet Bakanlığı, olayla ilgili olarak Seattle teknoloji şirketi eski bir yazılım mühendisin tutukladığını doğruladı.
 
Açıklamada, 33 yaşındaki Paige Thompson adlı şahsın bilgisayar korsanlığı suçlamasıyla Pazartesi günü tutuklandığı belirtildi. Thompson'un 5 yıl hapis cezası ve 250 bin dolar para cezasısı istemiyle yargılanacağı belirtiliyor.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!