PlayStaion 5'in çıkış tarihi resmen duyuruldu: İşte yeni özellikler ve fiyatı!

PlayStaion 5'in çıkış tarihi belli oldu. Oyun severlerin merakla beklediği PlayStation 5'in ne zaman piyasa sürüleceği ve bazı özellikleri Sony Entertainment CEO’su Jim Ryan tarafında açıklandı. İşte Playstatin 5 in çıkış tarihi ve en yeni özellikleri...

PlayStaion 5'in çıkış tarihi resmen duyuruldu: İşte yeni özellikler ve fiyatı!
PlayStaion 5'in çıkış tarihi resmen duyuruldu: İşte yeni özellikler ve fiyatı!
GİRİŞ 10.10.2019 10:26 GÜNCELLEME 10.10.2019 10:27

PlayStaion 5'in çıkış tarihi belli oldu. Sony Entertainment CEO’su Jim Ryan, Sony'nin yeni konsolunun çıkış tarihini açıklarken bazı özelliklerine dair ayrıntılar vermekten de kaçınmadı. İşte yeni nesil PlayStation'ın fiyatı ve yeni özellikleri;

 

 

PLAYSTATİON 5 NE ZAMAN ÇIKACAK? 

Dünyanın en çok beğenilen oyun konsollarından bir olan PlayStatin'ın 5. serisinin çıkış tarihi ortaya açıklandı. Sony Entertainment CEO’su Jim Ryan'ın resmi blog üzerinde yaptığı açıklamaya göre PlayStation 5, 2020'nin son çeyreğinde piyasaya sürülecek. 

 

 

Bu açıklamanın haricinde oyun deneyimi arttıracak yeni özelliklerden de bahseden Ryan, DualShock cihazlarında dokunmatik oyun değiminin arttırılacağına dair ipuçları verdi. 

PLAYSTATION 5 ÖZELLİKLERİ!

Hakkında birçok sızıntı paylaşılan PlayStation 5 ile ‘haptic’ dokunma sistem geliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kollarda dokunmanın süresi ve şiddetine göre tepkiler alabilecek.  

Ayırca oyun esnasında yaşanan hikaye bütününde mesela bir yarış esnasında bir yere çarptığınızda kollardaki titreşim deneyimi oyunun tüm deneyimini oyuncuya en doğru şekilde yansıtabilecek.

Duyurulan bir diğer özellik ise  L2 ve R2 düğmelerinin yerine hareket sensörü geliyor. Yani bir savaş oyunu sırasında çarınızın elindeki oku atmak için tuşların yerini ok atma hareketi yapacaksınız ve çarınız oku istediğiniz şekilde atacak.

PLAYSTATION 5'İN FİYATI NE KADAR OLACAK!

Oyun severlerin merakla beklediği PlayStation 5'in fiyatı hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Fakat Ace Research Instute Analisti Hideki Yasuda, konsolun 499 dolardan piyasaya sürüleceğini iddia etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı