"Süper fare"li kargo istasyona ulaştı

ABD'li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in, Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) gönderdiği ve içinde normal farelerin iki katı kasa sahip "süper fareler"in bulunduğu kargo mekiği uzay istasyonuna ulaştı.

"Süper fare"li kargo istasyona ulaştı
"Süper fare"li kargo istasyona ulaştı
GİRİŞ 08.12.2019 20:04 GÜNCELLEME 08.12.2019 20:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

UUİ'da görevli astronot Luca Parmitano, Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlatılmasından 3 gün sonra Dragon kargo mekiğine ulaşabildiklerini söyledi. Parmitano, kargo mekiğinin uzun bir "robot kolu" vasıtasıyla tutularak istasyona alındığını belirerek, "İstasyona yeni bir araç aldığımızda aynı zamanda bu projeye katkıda bulunmuş herkesin ruhundan bir parçayı da almış oluyoruz. Hoş geldin" ifadesini kullandı.



Yaklaşık 3 tonluk kargoda, uzay ortamında yapılacak kas deneyleri için normal farelerin iki katı kasa sahip "süper fareler", astronotların duygularına duyarlı Cimon adı verilen yapay zekaya sahip robot ile bira mayalamak üzere arpa taneleriyle birlikte zirai araştırmalarda kullanılmak üzere 120 bin haşere öldürücü yuvarlak solucan da bulunuyor.

UUİ'DE 6 KİŞİLİK MÜRETTEBAT DÖNÜŞÜMLÜ BULUNUYOR

Dragon kargo mekiğinde ayrıca UUİ'de görev yapan 6 astronot için yılbaşı hediyeleri de yer alırken, bu, SpaceX'in UUİ'ye gönderdiği 19. kargo mekiği oldu.

 

 

YORUMLAR 2
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    umarım çalışmaları başarılı olur, umarım kısa sürede amerikalılar dünyadan ayrılır da bütün dünya rahat eder.
    Cevapla
  • ziyaretçi 4 yıl önce Şikayet Et
    y a l a n
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?