Google, Koronavirüs araç çubuklarını Türkiye'de aktif etti

Google, bir süredir başta İngilizce olmak üzere farklı diller için yer verdiği Koronavirüs araç çubuklarını Türkiye için de aktif etti.

Google, Koronavirüs araç çubuklarını Türkiye'de aktif etti
Google, Koronavirüs araç çubuklarını Türkiye'de aktif etti
GİRİŞ 18.03.2020 11:43 GÜNCELLEME 18.03.2020 11:45

Böylece artık Google'da küçük bir 'Koronavirüs' ya da 'Coronavirüs' aramasıyla hiçbir web sitesine girmeden detaylara erişilebiliyor.

 

 

Bu salgın hastalıkla alakalı belirtiler, dünya genelindeki yayılma durumu ya da alınabilecek tedbirlere ayrıntılı şekilde yer veriliyor. Tüm verilerin kaynağı ise Dünya Sağlık Örgütü.

Teknoloji şirketleri, Koronavirüs hakkında yeni önlemler almaya devam ediyor. Salgın her ne kadar Çin'de önemli bir yavaşlama gösterse de özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Türkiye'de son açıklamalara göre vaka sayısı 98'e ulaştı. Ayrıca bir kişi de bu salgın sebebiyle hayatını kaybetti.

 

 

Birçok şirket, mağazalarını kapatıp çalışanlarını evlerine yönlendirirken internetüzerinden alınan önlemler de artırılıyor. Özellikle Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlar, platformda yanlış bilgilerin hızlıca yayılmasını önlemek amacıyla yoğun çaba sarf ediyor. Ama bir yandan da insanların 'doğru bilgiye erişimini sağlamak' da tam olarak bu platformların görevi. İşte bu noktada Google, dünya genelinde aktif ettiği yeni araç çubuklarını Türkiye'de de devreye sokuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı