Üç boyutlu çekim, dört dörtlük kar

Bir mekanı oradaymış gibi gezme imkanı sunan 3 boyutlu, 360 derece sanal turlara ilgi koronavirüsle patladı. Başta emlak ve turizm sektörü olmak üzere pek çok şirket, 3 boyutlu video hazırlayan ajansların kapısını çalmaya başladı.

Üç boyutlu çekim, dört dörtlük kar
Üç boyutlu çekim, dört dörtlük kar
GİRİŞ 06.05.2020 08:19 GÜNCELLEME 06.05.2020 10:01

Koronavirüs nedeniyle vatandaş evden çıkamayınca firmalar hizmeti vatandaşın ayağına götürmeye başladı.

Gayrimenkul şirketleri, turizmciler, sergi organizatörleri 360 derecelik sanal turlar ve ya 3 boyutlu turlarla ürün ve mekanlarını tanıtmaya çalışırken bu sektöre yönelik hizmet veren fotoğraf ve mobil yazılım ajanslarına talep yükseldi. Lazer taramalı fotoğraf makineleriyle firmalar için 3 boyutlu mekan çekimleri yapan Mekandagez kurucusu Aytaç Korkusuz, “3D tanıtımlara Türkiye’de bu dönem ilgi arttı. Başta gayrimenkul ve sergi şirketleri olmak üzere firmalardan gelen talep yüzde 20 arttı” dedi.

 

YAZILIM GELİŞTİRİYOR

YS Tasarım’ın kurucusu Savaş Sarı da, Türkiye’de ağırlıklı olarak oyun dünyasında kullanılan artırılmış gerçeklik kavramının önümüzdeki dönemde başta turizm ve emlak sektörü olmak üzere birçok sektörde ön plana çıkacağını söyledi. Firmalara 360 derece tanıtım imkanı sunan mobil yazılımlar geliştirdiklerini ifade eden Sarı, “İnşaatçılar, emlakçılar ve otelcilerin müşterilerine sanal gerçeklik ortamında odaları gezdirebileceği bir yazılım üzerinde çalışıyoruz” dedi. 360 derece tur ve online gösterimler sunan Avrupalı Immoviewer şirketi de Türkiye’de gayrimenkul sektörünün en fazla kullandığı gayrimenkul teknolojileri firması olarak öne çıkıyor. 

 

 

Emlak arama oranını %95 artırıyor

İnşaat sektöründe devrim olan sanal tur programları saatler süren daire gezme işlemlerine son verirken, inşaat sektörünün yanı sıra otel sektöründe de oda gezme işlemleri pratik hale getiriyor. Bu uygulamayla sanal gerçeklik gözlüklerine gerekli oda verileri yükleniyor. Böylece sanal gözlük cihazları müşterileri gezdiren bir eleman haline dönüşüyor. Bir konut, mekan ve ya sergiyi içindeymişsiniz gibi gezme imkanı sunan üç boyutlu tanıtım videoları gayrimenkul arama oranını yüzde 95 artırırken, tatil yerlerinin doluluk oranına yüzde 14 katkıda bulunuyor. 

VİDEOLU İLAN SAYISI YÜZDE 95 YÜKSELDİ

Türkiye’nin en büyük ilan ve ticaret sitelerinden Sahibinden.com, görüntülü aramayla gezme ve 3 boyutlu tur seçeneğini sistemine ekledi.

Sahibinden.com’un pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı Nazım Erdoğan, “Videolu ilan adetlerinde geçtiğimiz yılın mart ve nisan aylarına göre yüzde 95 artış var. Ev ve otomobil arayanların yarısından fazlası ‘Görüntülü Arama ile Gezilebilir’ seçeneği işaretledi” dedi.

Akşam

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den 'Eurofighter' çıkışı: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, sonra soracağız
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!