Erdoğan talimatı verdi! Sayı 140 binden 1 milyona çıkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen "1 Milyon Yazılımcı Projesi" kapsamında bugüne kadar yapılan 451 bin başvurudan BTK Akademi’ye kayıtlı 372 bin kişinin online eğitimi sürüyor. Bugün itibariyle Türkiye genelinde 140 bin yazılımcı bulunuyor.

Erdoğan talimatı verdi! Sayı 140 binden 1 milyona çıkacak
Erdoğan talimatı verdi! Sayı 140 binden 1 milyona çıkacak
GİRİŞ 17.05.2020 15:08 GÜNCELLEME 17.05.2020 15:28
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Söz konusu eğitimin verildiği BTK Akademi, 2017'de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı bünyesinde kuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla 2020 yılı şubat ayında BTK ana yerleşkesinde halkın hizmetine açıldı. Merkez Binasında 1 eğitmen odası ile 5 teknoloji eğitim sınıfının yer aldığı BTK Akademi bünyesinde oluşturulan Online Eğitim Portalına ise "btkakademi.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor. Eğitimlerin ücretsiz verildiği BTK Akademi Online Eğitim Portalına, e-Devlet şifresiyle giriş yapılıyor. Portalda 13 farklı kategori altında 85 konu başlığında, 1200 bölüm toplam 49 bin dakika çevrimiçi eğitim verilebiliyor.

 

BİRÇOK ÜLKE PEŞLERİNE DÜŞTÜ

Bilgi teknolojilerinde yetişmiş insan gücü açısından ABD, Çin ve Hindistan sektörün lokomotif ülkeleri konumunda bulunuyor. Almanya, İngiltere gibi AB ülkeleri, 2020 sonuna kadar 1 milyon yazılımcı sayısına ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'de ise yazılımcı sayısı şu an itibarıyla 140 bin civarında bulunuyor. Bilgi teknolojilerinin her alanda çok daha fazla kullanılmasından kaynaklı bu alandaki yetişmiş insan gücüne ihtiyaç artarken, birçok şirket bu ihtiyacını Hindistan, Çin ve Avrupa ülkeleri üzerinden karşılamaya başladı.

 

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

Sınırlı sayıda yazılımcı olmasından kaynaklı olarak yazılımcılar, bir projede hem sistem analisti, yazılım testçisi, hem proje yöneticisi, veri tabanı uzmanı hem tasarım uzmanı hem de güvenlik uzmanı gibi birçok rolü aynı anda üstleniyor. Yazılımcılar açısından bu hem çok yorucu hem de işin kalitesini düşüren sorun haline gelirken, Türkiye'nin yazılımcı sayısını arttırmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "1 Milyon Yazılımcı Projesi" başlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • Öneri 3 yıl önce Şikayet Et
    ilkokuldan başlanmalı.
    Cevapla
  • ahmet ay 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes bu dersleri alsın. artık her iş kolu yazılım bilmek zorunda bir yere kadar.
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Parti ileri gidiyor olabilir REİSİM, ama Adalet ve Kalkınmada geriye gidiyoruz. Aldanma dost yüzlü düşmanlara. kuyunu kazıyorlar. Benden söylemesi, demedi deme.
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanın silahıyla silahlanmalıyız, en iyisini yapacak kapasitemizin olduğuna inanıyorum.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık herşey teknoloji,çok güzel yatırım, yetişmiş insan , allah yolumyzu açık etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir
Baykar'ın iptal edilen projesi: Malazgirt! Bakın nasıl takoz olmuşlar...