İnsanlar ve robotlar için geliştirilen biyonik göz ilk testleri geçti!

Bilim insanları robotların ve görme engelli insanların görmesini sağlayacak süperiletken perovskit maddesinin kullanıldığı ve ilk testlerde başarıya ulaşan biyonik bir göz geliştirdiklerini duyurdu.

İnsanlar ve robotlar için geliştirilen biyonik göz ilk testleri geçti!
İnsanlar ve robotlar için geliştirilen biyonik göz ilk testleri geçti!
GİRİŞ 21.05.2020 21:26 GÜNCELLEME 21.05.2020 21:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar 'Elektrokimyasal Göz' (EC Eye) olarak adlandırdıkları mekanizma bir insan gözü ile aynı büyüklükte ve şekilde. Farkı ise bir insan gözünden çok daha fazlasını yapabiliyor olması.

İNSAN GÖZÜNE ÇOK BENZİYOR

İnsan gözündeki retina ve iris mekanizmalarını taklit eden biyonik göz son derece hassas perovskit nano teller ile sinir hücrelerine bağlanabiliyor. Bu nano teller gözün gördüğünü tıpkı organik gözün yaptığı gibi nörolojik sinyallere çevirip kullanan kişinin beynindeki görsel kortekse veya kullanan robotun işlemcisine iletiyor.

İlk testlerde gözü kullanan bilgisayar kendisine gösterilen harfleri doğru şekilde tanımladı. İlerleyen testler giderek daha karmaşık ve daha çok bilgi içeren görüntülerin algılanması sağlanacak. 

POTANSİYEL SINIRSIZ

Bu tür bir biyonik gözün başarılı şekilde insanlara entegre edilmesi halinde potansiyelinin sınırsız olduğu belirtiliyor. Yani insan gözünün algıyamadığı elektromanyetik frekans dalga boylarını görüntülemek de dahil akıllı telefon kamerası ile yapılabilen herşeyi insanların biyonik gözleriyle yapması mümkün olabilir.

Gece görüşü, mikroskobik ve teleskopik görüş, sanal gerçeklik (VR), arttırılmış gerçeklik (AR), interaktif görüntüleme, kayıt, yeniden oynatma, daha yüksek çözünürlükle görme ve daha pek çok özelliğe kavuşmak mümkün olabilir.

YORUMLAR 2
  • -o_o- 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu anki bilim ve teknoloji ile bile zar zor taklit edilebilen , mucizevi organımız gözlerimize . Ki diğer organlarımızda mucizedir .Bunların hepsine "Tesadüfen oluştu "diyenler var . Bunun arkasında üstün bir yaratıcı olduğu kesindir . Çünkü üstün bir akıl ve tasarım gerektirir bu mucizevi organlar . O yaratıcı bizlere kendini kitapları ile ve peygamberleri ile tanıtan alemlerin rabbi olan Allah'tır ( cc ) .
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye ..insan için imkansız ama robotta is görür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!