Yarın dünyada bir ilk gerçekleşecek: Havalanıyor!

Dünyanın en geniş oturma kapasitesine sahip elektrikli uçağı, ilk kez gökyüzüne havalanmaya hazırlanıyor. Söz konusu uçuşun yarın ABD'nin Washington eyaletinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Yarın dünyada bir ilk gerçekleşecek: Havalanıyor!
Yarın dünyada bir ilk gerçekleşecek: Havalanıyor!
GİRİŞ 27.05.2020 18:00 GÜNCELLEME 27.05.2020 18:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın en geniş oturma kapasitesine sahip elektrikli uçağı, ilk kez gökyüzüne havalanmaya hazırlanıyor. Söz konusu uçuşun yarın ABD'nin Washington eyaletinde gerçekleştirileceği belirtildi. Cessna Caravan tipi uçağa sonradan monte edilen elektrik motor ile gerçekleştirecek uçuşun 20 ila 30 dakika sürmesi bekleniyor.

183 KM SÜRAT YAPIYOR

Uçağın dokuz yolcu taşıma kapasitesine sahip olmasına karşın, test uçuşu tek pilotla gerçekleşecek, 183 kilometrelik sürate ulaşılacak.İngiliz medyasının haberine göre, elektrikli uçak motorunun üreticisi olan magniX firması 2021 yılının sonunda, 160 kilometre menzil içinde bu uçakları hizmete sokmayı umuyor. Sıkı kurallara tabii olan havacılık sektöründe güvenlik testlerinin geçilmesi de uzun zaman alabilir. Ancak magniX firması, bu sürecin, Cessna Caravan'a yapıldığı gibi elektrikli motorların mevcut uçaklara sonradan monte edilmesi ile hızlandırılabileceğini umuyor. Aralık ayında daha küçük ebattaki bir uçak, tamamen elektrik enerjisi ile bir uçuş gerçekleştirmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bunu bizimkiler yapsa 30 dk uçuş suresimi ömür kanadı olmamis kuyrugu yok gibi karalamaya başlarlar ama bilmiyomarki bu isler yavaş yavaş deneye deneye okur çocuk düşün önce emer emerken bile boğulur yemek yerken ezer verirsin sonra emekler düşer kalkar bakmisin büyümüş kendi işini kendi yapar bu işlerde böyle itiraz etme destek ol
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...