Android cihazları bozan fotoğrafın hikayesi

Android cihazlarda kilit ekranı olarak kullanılan bir fotoğraf bu cihazları yeniden başlatma döngüsüne sokuyordu. Android cihaz kullanıcılarının tepkileriyle sosyal medyada yayılan fotoğrafı çeken fotoğrafçı hikayesini anlattı.

 Android cihazları bozan fotoğrafın hikayesi
Android cihazları bozan fotoğrafın hikayesi
GİRİŞ 11.06.2020 12:24 GÜNCELLEME 11.06.2020 12:24

Amatör bir fotoğrafçı olan Gaurav Agrawal tarafından Ağustos 2019 tarihinde ABD'de yer alan Glacier Ulusal parkında çekilen fotoğraf çok ilginç bir hadiseye yol açtı. Çektiği manzara fotoğrafı üzerinde Lightroom isimli programla küçük düzenlemeler yaparak fotoğraf paylaşım sitesi Flickr'da paylaştı. 

Agrawal'ın fotoğrafı takipçileri tarafından oldukça beğenildi ve bir kısmı bu fotoğrafı telefonlarına indirdi. Fotoğrafı akıllı telefonunun duvar kağıdı olarak kullanan bazı kullanıcılar büyük bir sorunla karşılaştı. 

Android işletim sistemiyle çalışan cihazlar sonsuz bir yeniden başlatma döngüsüne girmeye başladı. 

Agrawal, fotoğrafları düzenlemek için Lightroom’u kullandıktan sonra Lightroom’un dışa aktarma seçeneklerinde yer alan 3 renk modundan biri olan RGB renk modunu seçti. Android cihazlarda sonsuz döngü sorununa neden olan da bu seçimdi. Çünkü bazı Android cihazlar RGB renk modunu desteklemiyor. Desteklenmeyen renk modundaki fotoğraf ise cihazın döngüye girmesine neden oldu.

Agrawal, “Renk modunun bunu yapacağını bilmiyordum. Bir iPhone’um var ve duvar kağıdım her zaman eşimin fotoğrafı” dedi.

Fotoğrafı yayınladığında viral olabileceğini tahmin ettiğini belirten Agrawal, yaşanan sorun için üzgün olduğunu söyledi. Birçok insanın sorun yaşamasına neden olan fotoğrafın arkasında isim olan Agrawal, bundan sonra farklı bir format kullanacağının garantisini veriyor. 

KAYNAK: WEBTEKNO
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri