Boykot büyüyor! Zuckerberg 7.2 milyar dolar kaybetti

ABD Başkanı Donald Trump’ın bir paylaşımı ile alevlenen kampanyaya Starbucks da katıldı. Facebook'a reklam vermeme kararı alan şirketlerin sayısı yüze yaklaşırken bu kampanyanın Facebook'un CEO'su Zuckerberg'e maliyeti ilk etapta 7.2 milyar dolar oldu.

Boykot büyüyor! Zuckerberg 7.2 milyar dolar kaybetti
Boykot büyüyor! Zuckerberg 7.2 milyar dolar kaybetti
GİRİŞ 29.06.2020 19:45 GÜNCELLEME 29.06.2020 19:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sosyal medya devi Facebook geçtiğimiz yıllarda patlak veren veri skandalından sonra tarihinin en kötü dönemlerinden birisini yaşıyor. 

Pepsi, Coca-Cola ve Verizon’un da aralarında bulunduğu onlarca şirket, ABD Başkanı Donald Trump’ın  şiddet içerikli paylaşımını silmeyen Facebook’tan reklamlarını çekme kararı almıştı. 

 

 

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Trump’ın bir paylaşımı ile alevlenen kampanyaya Starbucks da katıldı. 

Aynı habere göre, geçtiğimiz günlerde başlayan Facebook boykotuna katılarak sosyal medya platformuna reklam vermeme kararı alan şirketlerin sayısı yüze yaklaştı. 

 

 

Bu şlirketler arasında Starbucks, Coca Cola, Unilever, Verizon, North Face, Levi's ve Honda gibi büyük firmalar da yer alıyor. 

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Facebook’un piyasa değeri 56 milyar dolar azalırken,  Zuckerberg’in net serveti 7.2 milyar dolar azalarak 82,9 milyar dolara düştü. 



NE YAŞANMIŞTI? 

25 Mayıs'ta Minnesota eyaletinde yaşayan siyahi George Floyd’un beyaz bir polis tarafından öldürülmesi sonrası başlayan protesto dalgası ülkedeki tansiyonun artmasına neden olmuştu. 

YORUMLAR 10
  • memo 3 yıl önce Şikayet Et
    pay piyasasında düzeltmeye gitmeyen hisse çeşitli bahanelerle manipüle edilip aşağı çekme girişimidir.muhtemelen face içinde bu yönteme başvurmuşlardır diye tahmin ediyorum.face abdnin gözbebeğidir mini ajanıdır.bence hisse senetleri düzeltmeye gitsin diye yapılmış olabilir..
    Cevapla
  • HACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şirketler israilin yaptıklarına neden söz etmez. Hesap başka
    Cevapla
  • Guguk 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump kötü birisi değil.
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakın ne güzel fırsat çıktı, hepsini not alın, alışverişte sıfırlayın... Turp'u sevmem, ama abd de ki yapı onu hizaya getirmeye çalışıyor, o da gelmiyor. Karşısında derin abd var...
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump'ın Facebook'daki "Nefret söylemi" içeren postları kaldırılmadığı için kampanyaya katıldığını açıklayan firmaların çoğu Rotschild'lerin kontrolünde. Bu şirketler, Filistinli bebeleri kurşun yağmuruna tutan İsrail’e kurşun parasını veren dünya devleri. Amerikan milliyetçisi Trump'ın, İngiltere merkezli Siyonist güçle arası kötü ve gösterilerin de baskının da sebebi aslında bu. Facebook da aynı grubun kontrolünde ama, Trump'la kavgaları ve kazanınca elde edecekleri kar, Facebook'un zararının çok üstünde kıymete sahip. Gösterilerle yaptıkları propogandaya, Facebook boykotuyla da destek oluyorlar. Bu kavga daha sürer, eşekler tepişirken olan da masum insanlara olacaktır yine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?