Google ve Facebook destekli reklamcılık şirketleri Apple'ı eleştirdi

Apple’ın hangi uygulamaların sizin bilgilerinize ve diğer uygulamalar arasındaki hareketlerinize izin veren özelliği Google destekli firmalar tarafından eleştirildi.

Google ve Facebook destekli reklamcılık şirketleri Apple'ı eleştirdi
Google ve Facebook destekli reklamcılık şirketleri Apple'ı eleştirdi
GİRİŞ 03.07.2020 16:44 GÜNCELLEME 03.07.2020 16:44

Apple’ın uygulamalar arası izlemeyi kontrol etmeyi sağlayan izni Avrupalı dijital reklamcılık ajansları tarafından eleştirilmişti.  iOS 14 ile gelen bu özellik uygulamaların diğer uygulamalar ve web siteleri üzerindeki bilgileri kaydetmesini izne tabi tutuyordu.

Bu özellik sayesinde iPad ve iPhone kullanıcıları istedikleri uygulamalara izin vererek bilgilerinin paylaşılmasını sağlayabiliyor istemediklerinin iznini kapatabiliyor.

Apple, dijital reklamcılık endüstrisine bağlı olmadığı için Facebook ve Google tarafından desteklendiği bilinen 16 reklamcılık ajansı tarafından uyarıldı. Avrupa merkezli ajanslar, gizlilik kuralları uyarınca kullanıcılardan iki defa izin istenmesinin reklamları kapatmaya teşviği arttırdığını öne sürdü.

Google ve Facebook kullanıcı hareketleri ve alışkanlıklarına göre reklamcılık yaparak para kazanan binlerce şirket arasında en büyükleri olarak biliniyor. 

Apple yeni özelliğin kullanıcılara hangi bilgilerinin kullanıldığını gösteren bir şeffaflık getirdiğini belirtiyor.

Avrupalı dijital pazarlama firmaları Apple’ın izin uyarısının kullanıcıların kabul etmemesi riskini yükselttiğini açıkladı. Bu özellik ile birlikte çevrimiçi gizlilik artarken kişiselleştirilmiş reklamlar sunan şirketler için zor günler görünüyor.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi