Hayat Eve Sığar uygulamasına yeni özellik eklendi

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs salgınıyla mücadele için çıkardığı Hayat Eve Sığar uygulaması, yeni bir özellik kazandı. Artık vatandaşlar kural ihlallerini tespit ettiğinde uygulama üzerinden 'ihbarda bulun' özelliğini kullanabilecek.

Hayat Eve Sığar uygulamasına yeni özellik eklendi
Hayat Eve Sığar uygulamasına yeni özellik eklendi
GİRİŞ 24.08.2020 09:33 GÜNCELLEME 24.08.2020 09:33

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs takibi için geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamsını aylar öncesinden kullanıma sunmuştu. Dünyada ilk takip uygulamalarından biri olan Hayat Eve Sığar, birçok özellikle vatandaşlara hizmet veriyordu. Hayat Eve Sığar uygulaması ile online koronavirüs testi yapılabiliyor, bulunduğunuz konumdaki vaka yoğunluğunu görebiliyor ve aile üyelerinizin sağlık durumunu takip edebiliyordunuz.

Uygulamaya oldukça işlevsel yeni bir özellik eklendi. 'İhbarda Bulun' adı verilen yeni özellik sayesinde vatandaşlar, karşılaştıkları kural ihlallerini doğrudan cep telefonlarından bildirerek virüsün kontrol altına alınmasına yardımcı olabilecekler. Kural ihlallerinin anlık olarak kolay bir şekilde bildirilebilmesi, Sağlık Bakanlığı'nın üzerindeki yükü bir nebze olsun hafifletecek.

İHLALLER FOTOĞRAFLI OLARAK İHBAR EDİLECEK

Karşılaştığınız kural ihlallerini Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden bildirmek oldukça kolay. Bunun için HES uygulamasını açtıktan sonra 'Ana Ekran' kısmında yer alan 'İhbarda Bulun' sekmesine gitmeniz gerekiyor. 'Başlık / İşletme Adı' kısmını doldurup gerekli açıklama ve adresi yazdıktan sonra çektiğiniz fotoğraflarla birlikte ihbarda bulunabilirsiniz.

Yayınlanan güncellemenin sürüm notlarıysa şu şekilde:

-İhbarda Bulun bölümü ile kural ihlallerini bildirim özelliği eklendi.
-HES Kodu Sorgula bölümü ile ilgili HES Koduna sahip kişinin risk durumunu karekod ile sorgulayabilme özelliği eklendi.
-Performans ve haya iyileştirmeleri yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması, şu anda Android ve iOS platformlarında ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor. Aşağıdaki bağlantıları takip ederek uygulamayı Android veya iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.saglik.hayatevesigar&hl=tr

iOS: https://apps.apple.com/tr/app/hayat-eve-sığar/id1505756398

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar