NASA, Ay hakkında heyecan verici bir keşfi duyuracak

NASA, Ay'la ilgili yeni bir keşif yaptığını ve düzenleyeceği bir etkinlikte bu keşfi duyuracağını açıkladı. Keşfin detaylarına değinmeyen NASA yetkilileri, söz konusu keşfin uçan bir gözlemevi olan Stratosfer Kızılötesi Astronomi Gözlemevi tarafından yapıldığını söyledi

NASA, Ay hakkında heyecan verici bir keşfi duyuracak
NASA, Ay hakkında heyecan verici bir keşfi duyuracak
GİRİŞ 23.10.2020 11:59 GÜNCELLEME 23.10.2020 11:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NASA yaptığı açıklamalarda Ay'la ilgili yeni bir keşifte bulunduklarını, bu keşfin heyecan verici olduğunu söyledi. Ancak NASA, yapılan keşfin detaylarıyla ilgili herhangi bir duyuru yapmadı.

NASA'nın açıklamalarına göre keşif, uçan bir gözlemevi olan Stratosfer Kızılötesi Astronomi Gözlemevi (SOFIA) tarafından yapıldı. NASA'ya göre açıklanacak olan şey, derin uzay keşifleri için kapı aralayacakmış. İlerleyen günlerde düzenlenecek etkinlikte, gözle görülemeyen olguların tespit edildiğine ilişkin açıklamalar yapılabileceği ifade ediliyor.

NASA, gizemli etkinlikle ilgili yaptığı açıklamalarda Artemis Programı'na vurgu yaptı. Bu uzay programı, Mars'a insan gönderilmesini kapsıyor. Ayrıca NASA, bu misyon kapsamında Ay üzerine bir üs kuracak. Bu kalıcı üs, aralarında kadınların da olacağı astronotların yaşam alanı olacak. Hatta bu konuda NASA ile Nokia arasında da bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma kapsamında Nokia, Ay'daki astronotlara 4G telefon bağlantısı sunmaya çalışacak.

NASA'nın açıklamalarına göre büyük keşfin açıklanacağı etkinlik, 26 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR 1
  • Ankarali 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ķeşif yapacakmış hadi ordan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var