Ermeni lobisi Musk'tan Türksat 5-A'yı iptal etmesini istedi

Azerbaycan ile Karabağ'ı işgal eden Ermenistan arasındaki çatışmalar devam ederken Elon Musk da bu gündemin içine çekildi. Gelecek Ay Türksat-5A uyduyu fırlatacak olan SpaceX şirketinin sahibi olan Musk'tan fırlatmanın iptal edilmesi istendi.

Ermeni lobisi Musk'tan Türksat 5-A'yı iptal etmesini istedi
Ermeni lobisi Musk'tan Türksat 5-A'yı iptal etmesini istedi
GİRİŞ 28.10.2020 11:32 GÜNCELLEME 28.10.2020 11:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yıllardır Dağlık Karabağ'ı işgal eden ve Ermenistan'dan başka hiçbir ülkenin tanımadığı bir forma soktuğu bölgede çatışmada devam ediyor. Ermenistan ordusu sivillerin hedef aldığı yerleşim yerlerini hedef alırken, Türkiye'nin Azerbaycan'a destek vermesi Ermeni lobisinin tepkisini çekti.

 

 

ABD medyasında yer alan haberlere göre ünlü girişimci ve iş insanı Elon Musk'ın şirketi SpaceX'te çalışanlara binlerce Ermeni tepki mesajı attı. TechCrunch isimli teknoloji üzerine yayınlar yapan internet sitesinin ele geçirdiği yazışmalarda birbirine benzer metinler kopyalanıp yapıştırıldı ve Elon Musk'ın Türkiye ile iş birliğini sonlandırması çağrısı yapıldı. SpaceX isimli şirketin gelecek ay ya da sonraki ay Türk uydusu Turksat-5A'yı uzaya fırlatacağını hatırlatan TechCrunch, yazışmalarda Musk'tan bu operasyonu iptal etmesinin istendiğini aktardı.

 

 

Airbus tarafından üretilen iletişim uydusu Avrupa, Asya ve Orta Doğu'da kullanılacak. Yaklaşık 3 yıl önce yapılan anlaşma için Elon Musk, Türkiye'ye gelmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti.

TechCrunch, çok ciddi paraların ödendiği ve çoktan imzaların atıldığı bir anlaşmanın iptal edilmeyeceğini öngördü. SpaceX'in ağırlıklı olarak askeri ve hükümetler düzeyinde ihaleler aldığı hatırlatılırken, SpaceX çalışanları ve Elon Musk'a gönderilen e-postaların Google'ın çöp mektup (spam) filtresini nasıl geçtiği henüz bilinmiyor. Bu e-postaların bireyler tarafından gönderildiğini söyleyen bazı yetkililer, "Bu insanlar seslerinin duyulması için bir araya geliyor. Biz bir grup değiliz Ermeni kökenli ABD'lileriz. Yarattığımız rahatsızlıktan özür dileriz" denildi.

YORUMLAR 16
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne kadar alçak insansınız.İnsan demeye dilim varmıyor.Sizin ermeni deyyusler sivillere ateş ediyor.Bu yaptığız doğru mu? Ya Rab bu azgın topluluğu kahrı perişan et.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Iptal etsinler yahu.....iptal etsinler....biz de bu uyduyu uzaya gonderecek roketi uretelim tamammi......
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim elimiz armut mu topluyor? Haydi bakalım space-x’in mail kutusu çöksün yüklenin! Sayıca üstünüz TT oluruz
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Batı ermenileri zerre kadar sevmez ,mezhebinden dolayı. Tarih boyunca hep Osmanlı sahip çıktı kolladı onları. Şimdi de onlar Osmanlıya karşı şükrünü böyle eda ediyorlar ,böyle alçak bir kavim. Ancak onlara da mayın eşşeği olmak yaraşır. Şahsiyetsiz millet ,Amerikanın vereceği ( diyasporaya yardım) üç beş kuruş için PKK gibi kendilerini satıyorlar. Hoş ikisi de aynı ya.
    Cevapla
  • meyyid 3 yıl önce Şikayet Et
    "Airbus"fransız şirketi değil miydi...
    Cevapla
  • meyyid 3 yıl önce Şikayet Et
    sonuçta içinde hain din düşmanı fransız var mı? el-cevap:var.nokta
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman Fransiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'