Apple'a cihazların ömrünü bilerek azaltma suçlaması

Apple, Çevre Denetim Komitesi tarafından yürütülen soruşturmada cihazlarının tamir edilebilirliği yüzünden bir suçlamayla itham edildi. Komite tarafından Apple'ın tamir edilebilirliği azaltarak cihazların ömrünü kısaltıldığı iddia edildi.

Apple'a cihazların ömrünü bilerek azaltma suçlaması
Apple'a cihazların ömrünü bilerek azaltma suçlaması
GİRİŞ 28.11.2020 12:59 GÜNCELLEME 28.11.2020 12:59

Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone model akıllı telefonlarını bilinçli olarak yavaşlattığı için yüklü bir para cezasına çarptırılmıştı. Şirket, 'batterygate' ismi verilen bu durum nedeniyle 113 milyon dolarlık cezayla karşı karşıya kaldı. Fakat Apple'ın derdi henüz sonlanmadı.

The Guardian'ın haberine göre Environmental Audit Committee (Çevre Denetim Komitesi) tarafından yürütülen bir soruşturma, Apple gibi teknoloji devlerine büyük baskı yapıyor. Şirketlerin elektronik çöpleri konusunda almaları gereken tüm önlemleri almadıkları bildiriliyor. Ancak Apple, aynı davada farklı bir yönüyle de eleştiriliyor.

Apple'ın teknolojik cihazlarının tamir edilmesinin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte bu durum, Birleşik Krallık'taki parlamenterlerin Apple'ı 'yerleşik eskime' ile suçlamalarına neden oldu. Parlamenterler, Apple'ın ürünlerini bilerek tamir edilmesi zor bir hale getirdiğini iddia etti.

Apple tarafından bu suçlamalara karşı şu şekilde bir açıklama yapıldı: 
"Apple'ın kaynakları ve hepimizin paylaştığı gezegeni koruma çabalarını yansıtmayan Çevre Denetim Komitesi raporu karşısında şaşırdık ve hayal kırıklığına uğradık. Müşterilerin ticaret yapmaları, geri dönüştürmeleri ve her zamankinde daha güvenli, kaliteli onarımlar almaları için daha fazla seçenek var ve en yeni Apple Watch, iPad ve iPhone serimizin tümünün temel bileşenlerinde geri dönüştürülmüş malzeme kullanılıyor."

"Apple'ın endüstri lideri taahhütlerini belgelemek ve gelecek nesle temiz bir ekonomi ve sağlıklı bir gezegen bırakmak için ortak çabalarımızı destelemek üzere parlamento ve hükümetle birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
İzmir'de deprem!