Google'dan sokağa çıkma yasağı raporu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlamalarının hayatımızı nasıl değiştirdiği Google tarafından verilerle paylaşıldı.

Google'dan sokağa çıkma yasağı raporu
Google'dan sokağa çıkma yasağı raporu
GİRİŞ 14.12.2020 11:26 GÜNCELLEME 14.12.2020 11:28

Koronavirüs salgınında ikinci dalganın yaşanmasıyla birlikte tekrardan sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaya başlandı. Peki bu kısıtlamalar hareketliliğimizi nasıl değiştirdi? Google'ın anonimleştirilmiş konum verilerine dayanarak oluşturduğu topluluk hareketliliği raporu, kısıtlamaların insan hareketliliği üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.

 

 

Google, nisan ayından bu yana düzenli olarak her ülkenin toplum hareketliliği raporlarını paylaşıyor. Bu raporların yayınlama amacı ise halk sağlığı görevlilerinin ve hükümetlerin COVID-19 pandemisine karşı almış olduğu önlemlerin, ne ölçüde işe yaradığını tespit etmelerine yardımcı olmak.

 

 

7 Aralık tarihli toplum hareketiliği raporu da koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Aralık'tan itibaren uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlamasının insan hareketliliğini nasıl değiştirdiğini ortaya koyuyor.

Buna göre 26 Ekim-7 Aralık tarihleri arasında Türkiye'deki insan hareketliliğinde;

Alışveriş & eğlence merkezlerinde %37,
Kamuya açık alanlarda %12,
Toplu taşıma araç ve istasyonlarında %25,
İş yerlerinde %25 oranında düşüş
yaşanırken market ve eczanelerde %11, konutlarda ise %9 oranında yoğunluk artışı gerçekleşti.

Paylaşılan veriler; ilk kez 21 Kasım Cumartesi günü uygulanmaya başlanan sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte insan hareketliliğinde azalışın başladığını, 1 Aralık itibariyle daha geniş kapsamlı kısıtlama tedbirlerinin hayata geçirilmesiyle de özellikle geçtiğimiz hafta sonu (5-6 Aralık) hareketliliğin çok daha azaldığını gözler önüne seriyor.

Google'ın toplum hareketliliği raporu, iller bazında da insan hareketliliği değişimini ortaya koyuyor. 

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi