Dolandırıcılar sahte e-Devlet sitesi kurdu

Vatandaşları birçok farklı yolla tuzağa düşürmeye çalışan dolandırıcılar, şimdi de kart aidatı iadesi adı altında sahte e-Devlet sitesi üzerinden kart bilgilerini topluyor.

Dolandırıcılar sahte e-Devlet sitesi kurdu
Dolandırıcılar sahte e-Devlet sitesi kurdu
GİRİŞ 07.01.2021 17:14 GÜNCELLEME 07.01.2021 17:14

e-Devlet dahil pek çok banka ve resmi kurumun web sitesini taklit ederek vatandaşları ağına düşürmeye çalışan dolandırıcılar, son dönemde yine kendilerini göstermeye başladılar. Dolandırıcıların vatandaşları tuzağa çekmek için en fazla taklit ettikleri web site ise yine e-Devlet oluyor.

Facebook, Twitter, Instagram gibi platformlara reklam veren dolandırıcılar, söz konusu reklam metin ve görsellerine yazmış oldukları “Kredi kartı aidatları iade ediliyor” metni ile vatandaşların dikkatini çekmeyi başarıyorlar. Bağlantıya tıklayarak sahte e-Devlet internet sitesine giden vatandaşlar, burada da durumu anlamayıp kart bilgilerini girmeleri halinde tuzağa düşmüş oluyorlar.

Sahte siteler nasıl anlaşılır?

Resmi bir internet sitesinin sahte veya gerçek olduğunu anlamak için adres çubuğuna dikkat edin. Türkiye'de devlete ait tüm internet siteleri .gov.tr uzantısıyla bitmek zorundadır. Yani internet sitesinin sonunda .com veya daha farklı bir ibare varsa o site sahtedir. Örneğin e-Devlet resmi adresi turkiye.gov.tr'dir

Bankanız ile hızlıca iletişime geçin

Eğer herhangi bir sebeple sahte web sitesine bilgilerinizi girdiyseniz, derhal bankanızla iletişime geçmeli ve bilgilerini girdiğiniz kartın kullanıma kapanmasını talep etmelisiniz. Zira dolandırıcılar, kart bilgilerinizi ele geçirdiklerinde kart kullanıma kapanana kadar kullanmaya ya da para çekmeye devam edecektir.

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak