Rusya'dan internet devlerine 1 Temmuz'a kadar mühlet

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Miloş Vagner, Facebook, Twitter ve diğer yabancı platformlara veri tabanlarını yerelleştirmeleri için 1 Temmuz’a kadar süre verildiğini açıkladı.

Rusya'dan internet devlerine 1 Temmuz'a kadar mühlet
Rusya'dan internet devlerine 1 Temmuz'a kadar mühlet
GİRİŞ 26.05.2021 15:30 GÜNCELLEME 26.05.2021 15:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Vagner, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede faaliyet gösteren internet platformlarının, yükümlülüklerine yönelik taleplerin iletildiğini söyledi.

Söz konusu platformlara 1 Temmuz’a kadar süre tanındığına işaret eden Vagner, “Facebook, Twitter ve diğer yabancı platformlara, Rus vatandaşlarına ait veri tabanlarını yerelleştirmeleri için 1 Temmuz’a kadar süre verildi.” dedi.

Rus yasalarına göre, ülkedeki yabancı şirketlerin Rusların kişisel bilgilerini yalnızca Rusya topraklarında saklamaları gerekiyor. Söz konusu yasanın ihlali halinde şirketlere 1 milyon ila 18 milyon ruble arasında para cezası ve çeşitli yaptırımlar uygulanabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Komple yasaklanmalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben yazılımcıyım ve ben de kullanıyorum whatsapp falanı türkiyede herkes kullandığı ve devlet erişime kapatıp aile ve tanıdıkları zorla geçirtmediği için yerli programa. Ad firmaları aslında hep CIA için veri toplar o yüzden çinde komple yasak bunların hepsi. Yerli versiyonunun yap sonra da yasağı koy Türk telekomun sunucularından. Asla çalışmıyor bunlar çinde aynen bu yöntemle ama gayet güzel wechat yapmışlar oradan görüşüyorlar, alışveriş ve edevlet hepsi orada...
    Cevapla
  • Attila 2 yıl önce Şikayet Et
    Wechat mı güzel? Tamamen Çin'in vatandaşlarını fişleme yeri. Özellikle Uygur Türklerini.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı