Çin'in nükleer reaktörü Güneş'in 10 katı sıcaklığa ulaştı

Çin tarafından geliştirilen Tokamak reaktörüleri Güneş’in 10 katı sıcaklığa ulaştığı açıklandı. Çin basını reaktörleri ‘yapay güneş’ olarak isimlendirdi.

Çin'in nükleer reaktörü Güneş'in 10 katı sıcaklığa ulaştı
Çin'in nükleer reaktörü Güneş'in 10 katı sıcaklığa ulaştı
GİRİŞ 01.06.2021 16:48 GÜNCELLEME 01.06.2021 17:06
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Çin medyasına yansıyan haberlere göre Çinli bilim insanları, HL-2M Tokamak nükleer füzyon reaktöründe plazmayı 2 dakika boyunca 120 milyon derece santigrat, 20 saniye boyunca 160 milyon santigrat sıcaklıkta tutmayı başardı. Tam kesinliği bilinmeyen bu sürelerin kısa da olsa nükleer füzyon açısından rekor niteliği taşıdığı belirtildi.

Akkuyu NGS’de bir kritik kurulum daha tamamlandıAkkuyu NGS’de bir kritik kurulum daha tamamlandı

Türkiye'den tarihi nükleer reaktör adımı! Çalışmalar başladıTürkiye'den tarihi nükleer reaktör adımı! Çalışmalar başladı

100 MİLYON SANTİGRAT SICAKLIĞA ULAŞTI

Güneşin çekirdek sıcaklığı 15.6 milyon derece santigrat olduğundan, Çin'in 'yapay güneşi' bunun 10 katı sıcaklığa ulaştı.

Çin gazetesi Global Times'a konuşan Şenzen'deki Güney Bilim Teknoloji Üniversitesi'nden bir fizik profesörü, bundan sonraki adımın bu ısı düzeylerinin bir hafta boyunca sağlanması olacağını söyledi.

Pekin'in 2019'da operasyonlara başlayacağını açıkladığı HL-2M Tokamak, ilk olarak geçen yılın sonunda çalıştırıldı, ilk başarısını 100 dakika boyunca 100 milyon santigrat sıcaklıkta kalarak elde etti.

ÜRETTİĞİNDEN FAZLA ENERJİ HARCIYOR

 Enerji üretimi için büyük umut vaat eden nükleer füzyon, diğer yandan süreçte serbest bıraktığından daha fazla enerji tüketmesi ve dolayısıyla hedeflenin tam tersine neden olmasıyla şimdilik çözülemeyen bir sorun oluşturuyor.

KAYNAK: SPUTNİK, HABER7
YORUMLAR 25
  • Hakiki... 2 yıl önce Şikayet Et
    Güneşe yaklaşamazken bunlar bu ısıyı nasıl elde ettiler bu ısıyı nasıl ölçtüler. O sıcaklığa ne dayanır. 5 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlatın :)))
    Cevapla
  • Almanyali 2 yıl önce Şikayet Et
    Su sicaktan biraz yollaYin donuyoz biz burda
    Cevapla
  • Yunus neredesin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu çin i yeneceğiz. İnsan olmayı öğreteceğiz bunlara. İnşaallah. Hadımantasyon indeksini kullanalım bunlara karşı. Dünyadan ne kadar mikrop eksik olursa o kadar kâr. Aynısı ABD, itrail, dingiltere, Rus zalimi ve diğer bil cümle küffara karşı uygulayalım. Haydi başlıyoruz. Bismillah.
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Cahil cahil yorumlar yapmayın. Arastırmadan yorumda bulunmayın. Füzyon ile o derecelere ulaşılabilir. Plazmayida manyetik alan icinde hapsederek koruyorlar.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalaaaan yalannnn hem de.........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...