watchOS 8 tanıtıldı

Apple Watch akıllı saatler için watchOS 8 güncellemesi tanıtıldı.

watchOS 8 tanıtıldı
watchOS 8 tanıtıldı
GİRİŞ 08.06.2021 11:04 GÜNCELLEME 08.06.2021 11:04

Apple bugünkü WWDC 2021 etkinliğinde watchOS 8 güncellemesini duyurdu. watchOS 8 ile gelen yenilikleri bu yazımızda bulabilirsiniz. watchOS 8 güncellemesinin public beta versiyonu Temmuz'da, tam sürümü ise bu sonbaharda yayınlanacak.

watchOS 8 güncellemesi alacak saatler hangileri?

watchOS 8 güncellemesi Apple Watch Series 3 ve daha yeni modellere gelecek. watchOS 7 yüklenebilen tüm cihazlara watchOS 8'i yükleyebileceksiniz. Apple'ın halen sıfırını sattığı Watch Series 3 modeli 2017 yılında watchOS 4 işletim sistemi ile piyasaya sürülmüştü. Watch Series 3, dördüncü büyük güncellemesini alacak ve böylelikle en az 5 sene boyunca güncelliğini korumuş olacak

watchOS 8 güncellemesi alacak cihazlar şunlar:

Apple Watch Series 6
Apple Watch SE
Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 3

watchOS 8 güncellemesi ile Apple Watch Series 5 ve 6 modellerinde hesap makinesi, haritalar, podcast, sesli notlar, sayaç ve müzik uygulamalarına “her zaman açık uygulama” özelliği geliyor. Ekranı kapatsanız bile saatte hesap makinesi gözükecek ve kullanmanız gerektiğinde ekrana bir kere dokunmanız yeterli olacak.
Dikte ve çizerek yazma özelliği geliştirildi. Kelimeyi silmek için kelimenin üzerini karalamak yeterli. Digital Crown’u kullanarak imleci hareket ettirebilirsiniz. Sol alta emoji kısayolu geliyor.

Nefes alma uygulamasının tasarımında ufak değişiklik yapılmış. Uyurken solunum hızınızı takip etme özelliği gelmiş. Anormal bir durum algılandığında uyarı verecek.
Antrenman uygulamasına pilates ve tai chi seçenekleri eklendi. Bu egzersizleri yaparken saatiniz sizi daha iyi takip edecek.

Telefonunuzdaki portre fotoğrafları saat kadranı yaptığınızda şık görünecek. Kilidi açarken üç boyut hissi verilecek. Anılar ve öne çıkan fotoğrafları saat kadranı yaptığınızda saat ve tarih bilgisi fotoğrafla uyumlu şekilde gözükecek.
Fotoğraflar uygulamasının arayüzü yenilendi. Apple Watch’daki fotoğraf ve müziklerinizi iMessage ya da Mail üzerinden paylaşabileceksiniz.

Müzik uygulamasının tasarımı yenilendi.
Birkaç saat içerisinde yağmur, fırtına gibi hava durumu olayı yaşanacaksa saat sizi önceden uyaracak.

iOS 15, iPadOS 15 ile gelen Focus özelliği watchOS 8 ile saatlerinize de geliyor. İş modu, sürüş modu, ev modu gibi çeşitli profiller oluşturarak ne zaman hangi bildirimlerin gözükebileceğini belirleyebileceksiniz. Kabaca tarif etmek gerekirse Rahatsız Etme özelliğine profillere göre özelleştirme özelliği geldi.

Zamanlayıcıya aynı anda birden fazla zamanlayıcı kurma özelliği eklendi.
iMessage ile gelen GIF’leri saatinizde oynatabileceksiniz.

Apple Fitness+ uygulamasına Lady Gaga, Keith Urban ve Alicia Keys gibi çeşitli ünlülerin sunacağı egzersizler ekleniyor.

Apple Watch’daki Home uygulamasının fonksiyonları geliştirildi.
HomeKit uyumlu akıllı kapı zili kullanırsanız kapı zili çaldığında saatinize bildirim gelecek.
Apple Watch Series 6 modeline araba kilidini açma özelliği geliyor. iPhone ile kilidini açabildiğiniz arabaların kilidini saat ile de açabileceksiniz.

Airtags ve diğer Apple cihazlarınızı kolayca bulabilmeniz için bir uygulama ekleniyor.
Kişiler uygulaması yenilendi.

Wallet'a  ABD'deki kullanıcılar için kimlik kartı ekleme özelliği geliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!