Apple, iPadOS 15'i tanıttı: İşte yeni özellikleri

Apple, WWDC 2021 etkinliği sırasında iPadOS 15'i duyurdu. İşletim sisteminin yeni sürümünde, kullanıcılar tarafından dört gözle beklenen birçok yeni özellik var.

Apple, iPadOS 15'i tanıttı: İşte yeni özellikleri
Apple, iPadOS 15'i tanıttı: İşte yeni özellikleri
GİRİŞ 08.06.2021 11:07 GÜNCELLEME 08.06.2021 11:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

iPhone kullanıcılarının merakla beklediği gün geldi ve iOS işletim sisteminin yeni sürümü iOS 15, çevrimiçi olarak düzenlenen WWDC 21'de tanıtıldı. İşte yeniden tasarlanan kilit ekranı bildirimlerinden, yepyeni FaceTime özelliklerine kadar birçok yenilikle gelen iOS 15 karşınızda!

iOS 15 özellikleri
FaceTime 
iMessage
Bildirimler
Fotoğraflar ve kamera
Diğer yenilikler
iOS 15 alacak telefonlar 
iOS 15 ne zaman çıkacak?
Yorumlar

iOS 15 özellikleri

FaceTime 

FaceTime aramalarının daha doğal ve gerçekçi olması için uygulamaya uzamsal ses özelliği eklenmiş durumda. Böylece aynı ortamdaymışçasına bir görüşme imkanı sunuluyor. Bununla birlikte makine öğrenimi destekli gürültü engelleme özelliği sayesinde de ortamdaki istenmeyen seslerin karşı tarafa iletilmesinin önüne geçiliyor

FaceTime'a eklenen diğer yenilikler ise şöyle: Tıpkı Zoom ve Google Meet'te olduğu gibi FaceTime görüşmeleri planlayabilme, FaceTime görüşmelerini Android ve Windows cihazlardan da gerçekleştirebilme imkanı, ekran paylaşma ve görüşmedeki kişilerle birlikte müzik dinleyip film izleyebilme ve aka planı bulanıklaştırma.

iMessage

iMessage uygulaması da iOS 15 ile birlilkte yeni özelliklere kavuşmuş durumda. Öyle ki "Shared With You" adı verilen özelliğiyle mesajlaştığınız kişiyle paylaştığınız bağlantı ve fotoğraflar otomatik olarak Apple News ve fotoğraflar uygulamasına ekleniyor. Rahatsız etmeyin modu aktif edildiğinde artık iMessage'da da durum olarak görünüyor. Böylece telefonunu rahatsız etmeyin moduna alan birisine mesaj gönderilirse mesaj gönderen kişi uyarılıyor.

Bildirimler

iOS 15 ile birlikte gelen yeniliklerden biri de bildirim kanadında karşımıza çıkıyor. Tasarımı yenilenen bildirim sekmeleri, daha büyük uygulama simgeleri ve avatarlar sayesinde daha anlaşılabilir hale gelmiş durumda. 

Bildirimlerle ilgili diğer bir yenilikse bildirim özetleri için zamanlama seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre iPhone kullanıcıları belirledikleri herhangi bir zamanda bildirim özetlerini toplu olarak alabilecek.

iOS 15 bildirim yönetimiyle ilgili kullanıcılara çok daha fazla opsiyon sunuyor. Öyle ki kullanıcılar mevcut durumlarına göre (örneğin, uyanıkken, çalışırken, uyurken, araç kullanırken vs.) kimlerden ve hangi uygulamalardan bildirim geleceğini belirleyebiliyor. Üstelik bu ayarlar diğer Apple cihazlarıyla da senkronize ediliyor.

Fotoğraflar ve kamera

iOS 15 ile birlikte kamera ve fotoğraflar uygulaması artık görüntüdeki metinleri algılayabiliyor. Böylece iPhone kullanıcıları üçüncü parti bir uygulamaya gereksinim duymadan fotoğraflardaki yazıları kolaylıkla seçebilecek. Fotoğraflarla ilgili bir diğer gelişme ise Spotlight aramaları fotoğrafları da kapsayacak şekilde daha işlevsek hale getirilmiş.

Diğer yenilikler

Klavyede kaydırarak yazma özelliği olarak bilinen QuickPath için Türkçe dil desteği
Hava durumu uygulaması için yeni veri ve animasyonlar ile yüksek çözünürlüklü yeni haritalar
Cüzdan uygulamasına ehliyet ve kimlik kartı ekleyebilme
Safari'den sesle arama
Safari için tek elle kullanımı kolaylaştıran yeni sekme çubuğu
Notları kolayca kategorize etmek için Google Keep benzeri etiketler
Uygulamaların son yedi gün içerisinde hangi verilere eriştiğini gösteren uygulama gizlilik raporu
Apple haritalar için 3 boyutlu yeni görünüm 

YORUMLAR 1
  • Attila 2 yıl önce Şikayet Et
    2015'te çıkmış cihazlara bile güncelleme getiriyor adamlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...