Instagram’dan güvenlik odaklı yeni özellikler

Instagram, kullanıcılarının güvenliğini daha iyi hale getirebilmek için yeni özellikler geliştirdi. Instagram’ın güvenlik özellikleri yeni güncellemeyle yayınlanacak.

Instagram’dan güvenlik odaklı yeni özellikler
Instagram’dan güvenlik odaklı yeni özellikler
GİRİŞ 14.07.2021 09:08 GÜNCELLEME 14.07.2021 09:13

Instagram, aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler sosyal medya platformu konumunda yer alıyor. Şirket kullanıcı güvenliğini iyileştirmek adına yeni özellikler yayınladı. Özellikle son dönemde Instagram hesapları ele geçirilen veya saldırıya uğrayan kullanıcı sayısı artış gösterdi. Yeni Instagram özellikleriyle bu tarz durumların önüne geçilecek.

Instagram iki yeni özellikle kullanıcılarına para kazandıracakInstagram iki yeni özellikle kullanıcılarına para kazandıracak

Instagram kullanıcıları dikkat! Bu mesaja tıklarsanız adli makamlara başvurunInstagram kullanıcıları dikkat! Bu mesaja tıklarsanız adli makamlara başvurun

INSTAGRAM SECURITY CHECKUP

Kullanıcıların hesaplarını güvende tutmasına olanak sağlayacak bu özelliğin adı ise Security Checkup. Bu özellik sayesinde hesapları potansiyel tehlike altında olan kullanıcılara, hesaplarının güvenliğini sağlamak için gereken adımları atma konusunda rehberlik edilecek.

Security Checkup, giriş bilgilerini paylaşan diğer hesapların onaylanması, giriş etkinliğinin gözden geçirilmesi, telefon numarası veya e-posta gibi kurtarma iletişim bilgilerinin değiştirilebilmesi de dahil olmak üzere kullanıcılara güvenlik adımlarında yol gösterecek.

WHATSAPP İLE İKİ FAKTÖRLÜ DOĞRULAMA

Instagram, Security Checkup özelliğinin yanı sıra kullanıcıların hesaplarını daha da güvenli hale getirebilmesi için halihazırda kullanılan bazı yöntemleri de yeniden önerdi. Bu yöntemler arasında iki faktörlü kimlik doğrulama öne çıkarken, Instagram’ın önümüzdeki haftalarda belirli ülkeler için WhatsApp hesabı ile de iki faktörlü kimlik doğrulama desteği getireceği açıklandı.

INSTAGRAM SİZE ASLA DM GÖNDERMEZ

Bunun yanı sıra şirket kullanıcıları önemli bir konuda da uyardı. Şirket, son dönemde kendilerinin Instagram’dan olduğunu ifade ederek kullanıcıların hesap şifreleri ve ödeme bilgileri de dahil olmak üzere hassas bilgilerini talep eden kişilere kesinlikle kulak asılmamasını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu