Bilim kurgu filmlerindeki çipler gerçek oldu

Rusya’da bir doktor eline yerleştirdiği mikro çiple kapıları açıp, bankamatik işlemlerini yapabiliyor. Bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz teknoloji artık gerçek hayatta kullanılabiliyor.

Bilim kurgu filmlerindeki çipler gerçek oldu
Bilim kurgu filmlerindeki çipler gerçek oldu
GİRİŞ 24.07.2021 11:42 GÜNCELLEME 24.07.2021 11:42
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bilim kurgu romanları ve filmlerinde sıkça karşılaşılan mikro çip teknolojisi artık gerçek oldu. Rusya’da bir doktor, kendi vücuduna yerleştirdiği çipler sayesinde birçok işlemi yapabiliyor.

Rusya’nın Novosibirsk kentinde doktor olan Aleksandr Volçek, vücuduna yerleştirdiği beş adet çip yardımıyla sadece bir el hareketiyle günlük bazı işlerini halledebiliyor.

ELİYLE KAPILARI AÇIP PARA ÇEKEBİLİYOR

Bu çipler sayesinde tek bir el hareketiyle kapı açabiliyor, bankamatik kullanabiliyor. Kadın doğum uzmanı olarak çalışan Volçek, sol eline üç, sağ eline iki çip yerleştirdi. Çiplerin boyutları ise iki milimetre ila on üç milimetre arasında değişiyor.

Rus hekim birinci çipini 2014 yılında yerleştirmiş ve altı çipten birini eskidiği için çıkarmak zorunda kalmış. Fakat çipler yeniden programlanabildiği için eskimesi sorun teşkil etmiyor. Çipler derinin altına bir enjektör yardımıyla enjekte ediliyor. Eğer istenirse kalın iğneli bir şırıngayla bile deri altından çıkarılabiliyor.

YORUMLAR 19
  • Haso 2 yıl önce Şikayet Et
    Aptalca bir sistem hirsizlar artik carte degil kol calar
    Cevapla
  • Ugur 2 yıl önce Şikayet Et
    Takib cipleri katillere ve diyer agir mahkumlara takilmaliki tekrar suv iLerse hemen bulunsun.yoksa cip takmak veya takdirmak akilli birsey degil
    Cevapla
  • Kalkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Artik bende çiplendim. Benim 3 ćipim var. Ben şu şu işi hic zahmetsiz yapiyorum. Devlet dairesine giriyorum banka beni taniyor ve tüm işlemlerimi saniyeler icinde yapiyorum. Ben ingilteredeki kardeşimle düşünsel haberleşiyorum. Ovünc kaynaklarimiz olcak ne kadar ozellik o kadar modern insan olacak. Taktirmayanlarda gerici yobaz. Olacak hadi hayirlisi
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye korkuyorsunuz ?Teknoloji gelişiyor. O çipler mecbur herkese takılacak. Her yeni teknolojide olduğu gibi mesele çipler değil, sorulması gereken soru O çiplerin kontrolü kimde olacak? Kötülerin elinde silah olur, iyi amaçlar için kullanılırsa faydalı olur. dünya nüfusu hızla artıyor. milyarlarca insanın bi şekilde kontrol edilmesi gerek. asıl kontrol edilmezse daha çok hastalık, kargaşa , savaş ve kaos görürüz. Küresel güçler; sen zayıf olursan zaten çip olmadan da insanları , güdümlü, yalancı medya ile insanların algılarıyla oynanıp Batı kültürüyle formatlı beyinlere istediklerini yaptırıyorlar. Mesele çip değil, güçlü ve kendini bilen insan ol, kontrolün kendinde olsun.
    Cevapla
  • Hadi ordan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendini bil, güçlü ol öyle mi? Bir kere dijital platform, big data, internet sende mi? Senin icat ettiğin-yönettiğin bir sistem mi? Neslimiz-çocuklarımız yavaşça ellerimizden kayıyor. Devletleri yöneten gerektiğinde senaryoya uygun bir şekilde savaş çıkaran-durduran iklim değişikliğine yön veren üst akla (ya da şeytani akla) ben güçlüyüm gel çipi tak bana bişey yapamazsın mı diyeceksin?
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendini ne kadar havalı hissediyordur şimdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı