Oyundaki NFT arsalara 203 milyon dolarlık başvuru

Ember Sword oyunundaki araziler NFT olarak satışa çıkarıldı. Oyuncular arsalar için 203 milyon dolarlık başvuruda bulundu.

Oyundaki NFT arsalara 203 milyon dolarlık başvuru
Oyundaki NFT arsalara 203 milyon dolarlık başvuru
GİRİŞ 05.08.2021 13:29 GÜNCELLEME 05.08.2021 13:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ember Sword topluluğunun yaklaşık 35 bin üyesi, henüz yayınlanmamış devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu (MMORPG) Ember Sword için bir araya geldi. Topluluk oyunun çevrimiçi dünyasında sanal araziler satın almak için toplam 203 milyon doları aşkın tutarda başvuruda bulundu.

Oyunun Danimarkalı geliştiricisi Bright Star Studios, Ember Sword'un dört sanal dünyasından biri olan Solarwood Nation'da bulunan 6.000 arsayı satışa çıkarttı. Bu 6.000 arsa oyunun başarılı oyuncularına mülkiyeti fırsatları sağlamak için özel olarak ayarlandı.

Ember Sword'da bir araziye sahip olan oyuncu, bu arazisini diğer oyunculara ticaret yapabiliyor ve oyunun ERC-20 token’ı olan Ember ile sanal arazileri üzerindeki ve çevresindeki diğer ekonomik faaliyetlerden yararlanabiliyor.

Bu yıl içinde sanal arazi sahipleri ve belirli topluluk üyeleri için ön alfa testini başlatmayı planlayan Ember Sword, çevrimiçi oyunlarda devrim yaratan Axie Infinity gibi diğer Blockchain tabanlı oyunların izinden gidiyor gibi gözüküyor.

OYUNCU ODAKLI BİR EKONOMİ GELİŞTİRİYORUZ

Ember Sword CEO'su Mark Laursen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Oyuncuların benzersiz, takas edilebilir NFT öğelerinin oluşturabilmesi dahil, oyun içi etkinlikler yoluyla ödüller kazanmalarına ve para kazanmalarına olanak tanıyan, oyuncu odaklı bir ekonomi geliştirmek için çalışıyoruz."

Bright Star'ın kurucusu Loren Roosendaal ise, NFT arazi satışı başvurularının %70-80'inin bireysel oyunculardan geldiğini, ancak geri kalanının Twitch yayıncıları, sanal emlak firmaları ve merkeziyetsiz özerk organizasyonlar (DAO'lar) gibi grupların oluşturduğunu iddia ediyor.

 

YORUMLAR 2
  • KADİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıl olsa oyuna para vermezler
    Cevapla
  • merdo 2 yıl önce Şikayet Et
    Kripto ile her noktada iş yapulabiliyor. Bizim hocalar acilen işin teknoloji yönüne odaklanmalı ve fetvayı değerlendirmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!