M1X işlemcili MacBook Pro seri üretime başladı

Apple’ın sonbaharda tanıtması beklenen yeni nesil MacBook Pro modelleri için üretim başladığı açıklandı. MacBook Pro modellerinde Apple’ın M1X işlemcisinin olacağı belirtildi.

M1X işlemcili MacBook Pro seri üretime başladı
M1X işlemcili MacBook Pro seri üretime başladı
GİRİŞ 10.08.2021 09:29 GÜNCELLEME 10.08.2021 09:29

Apple’ın yeni nesil MacBook Pro cihazlarının seri üretime geçtiği bildirildi. DigiTimes’a göre 14 inç ve 16 inç ekranlı yeni nesil MacBook Pro modelleri için üretim başladı ve 800.000 üretimin yapılması planlanıyor. Kasım ayında müşterilere ulaştırılacak olan yeni nesil cihaz ile ilgili henüz resmi bir duyuru yapılmasa da elimizde özellikleriyle ilgili önemli bilgiler var.

Apple önümüzdeki ay M1X işlemcili MacBook Pro modellerini tanıtacakApple önümüzdeki ay M1X işlemcili MacBook Pro modellerini tanıtacak

APPLE M1X İŞLEMCİYLE GELECEK

Cihazdaki en önemli detay olarak sayabileceğimiz işlemci kısmında Apple M1X’in yer almasını bekliyoruz. Bu işlemci Apple tarafından henüz duyurulmasa da daha önceki sızıntılardan yeni nesil işlemcinin geleceğini ve adının M1X olacağını öğrenmiştik. Yine sızıntıları referans alacak olursak işlemcinin yaklaşık yüzde 30 performans artışı sağlaması bekleniyor. Üretim teknolojisi (nm) tarafında bu nesil için bir yenilik yok.

MINI-LED EKRAN SÜRPRİZİ

Bizleri çok heyecanlandıran diğer detay ise mini-LED ekranla tanışabilecek olmamız. Son nesil iPad Pro’ya yükseltme seçeneğiyle eklenebilen mini-LED teknolojisi ekran kalitesine başka bir boyut kazandırıyordu. Hem verimliliği yüksek, hem de canlı renkler sunabilen bu teknolojinin yeni nesil MacBook Pro cihazlarda bulunacağı söyleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı