TEKNOFEST 2021 Roket Yarışları başladı

ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde düzenlenen ve Tuz Gölü'nün Aksaray bölgesinde başlayan TEKNOFEST 2021 Roket Yarışları, 12 Eylül'e kadar devam edecek.

TEKNOFEST 2021 Roket Yarışları başladı
TEKNOFEST 2021 Roket Yarışları başladı
GİRİŞ 01.09.2021 12:24 GÜNCELLEME 01.09.2021 12:24

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre yarışlar; havacılık, uzay ve teknoloji konularında toplumda farkındalık oluşturmak, bu alanlara ilgisi olan gençleri desteklemek, gençleri geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya özendirmek ve profesyonel tasarım süreçlerine aşina olmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Lise öğrencilerinden 1 TL ile 100 KM gidebilen araçLise öğrencilerinden 1 TL ile 100 KM gidebilen araç

TEKNOFEST 2021 İnsansız Hava Araçları Yarışmaları Bursa'da gerçekleştirilecekTEKNOFEST 2021 İnsansız Hava Araçları Yarışmaları Bursa'da gerçekleştirilecek

Roket Yarışması, lise (5 bin fit), orta irtifa (10 bin fit), yüksek irtifa (20 bin fit) ve zorlu görev (Kademeli Roket) olmak üzere 4 kategoride yapılacak. Tuz Gölü'nün Aksaray bölgesinde gerçekleştirilen yarışmalar, 12 Eylül'e kadar sürecek.

Lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile mezunların da katılabildiği yarışmada katılımcılara, farklı disiplinlerde bilgi ve tecrübeye sahip üyelerle takım halinde tasarım yapma, roket sistemleri ve alt bileşenleri hakkında teknik araştırmalar yapma, karmaşık problemleri aldıkları eğitimler sayesinde birlikte çözme ve teknik raporlama yapabilmeye yönelik kabiliyetler kazandırma hedefleniyor.

Yarışma kapsamında takımlardan Ön Tasarım, Kritik Tasarım ve Atış Hazırlık olmak üzere 3 rapor hazırlamaları istendi. Bu raporlara göre gerçekleştirilen değerlendirme süreçleri sonunda atış yapmaya hak kazanan 80 takım yarışları bekleyecek, atışlar sonrasında dereceye giren takımlar TEKNOFEST 2021’de açıklanacak.

Yetenekli ve teknolojiye meraklı gençlerin sistem mühendisliği vizyonuyla çalıştığı yarışmada dereceye giren takımlara toplamda 635 bin liralık ödül verilecek.

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla yapılacak TEKNOFEST 2021 ise bu yıl 21-26 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı