Xiaomi kaçak telefonları kilitlemeye başladı

Xiaomi dünya genelinde bazı bölgelerde kullanılan akıllı telefon modellerini kilitlemeye başladı. Xiaomi’nin belli pazarlar için üretilen ancak başka ülkede kullanılan telefonları kilitlediği açıklandı.

Xiaomi kaçak telefonları kilitlemeye başladı
Xiaomi kaçak telefonları kilitlemeye başladı
GİRİŞ 13.09.2021 12:00 GÜNCELLEME 13.09.2021 12:00
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Xiaomi, ihracat politikasını uygulayarak bazı telefonları engellemeye başladı. Bilindiği üzere, bütün akıllı telefonlar her pazarda bulunmuyor ancak bunları çevrim içi perakendeciler aracılığıyla satın almak mümkün.

Xiaomi 120W hızlı şarj teknolojisini örnekle açıkladıXiaomi 120W hızlı şarj teknolojisini örnekle açıkladı

Xiaomi’nin yeni amiral gemileri için güncelleme müjdesiXiaomi’nin yeni amiral gemileri için güncelleme müjdesi

Xiaomi’nin ihracat politikası yasaklı ülke ve bölgelere herhangi bir ürün ihraç edilmesine izin vermiyor. Ancak son yıllarda genişleyen gri pazar ile tüketiciler, Xiaomi cihazları bu yasaklı bölgelerde kullanmaya başladı. Artık Xiaomi, ihracat yasağının olduğu pazarlarda etkinleştirilen telefonları engelleyerek bu konuda yeni bir duruş sergiliyor.

XIAOMI TELEFONLARIN KİLİTLENDİĞİ ÜLKELER

Xiaomi telefonlarının Kırım, Küba, İran, Kuzey Kore, Sudan ve Suriye gibi ülkelere ihracatını yasaklıyor. Ancak bu bölgelerdeki tüketicilere hizmet verebilecek üçüncü taraf satıcılar ve ihracatçılar tam olarak kontrol edilemiyordu. Bu ülke ve bölgelerdeki tüketiciler Xiaomi’nin cihazlarını elde edip kullanıyordu.

XDA‘nın haberine göre, Xiaomi artık bu bölgelerde çalışan telefonları engelliyor. Bununla birlikte, Xiaomi telefonlarda çalışan üçüncü taraf ROM‘lar şirketin uzaktan engelleme sisteminden etkilenmeyebilir. Şirket sözcüsü Global Times‘a verdiği demeçte, bu engellemelerin aslında ‘belirli bir pazarı hedef almadığını’ bildirdi. Şirket, gri pazar yoluyla kaçakçılığı önlemeyi ve kullanıcı veri güvenliğini korumayı amaçlıyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR 38
  • Mahmut Tuncer 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne yahu parasını verdim aldım. Kimseyi ilgilendirmez Bu.
    Cevapla
  • TOPRAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizden başka; Aldığı telefon ucuz olsun diye imei'ni değiştirmek zorunda kalan bir halk ve buna sebep olan başka devletler var mıdır?
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Var Azerbaycan
    Cevapla
  • TOPRAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah şu haberi okumadan yorum yapanlar ah. Söz konusu ülkelere telefon göndermiyor. Orada kullanıldığı tespit edilen cihazlarını kilitliyor. Tabi bu zorbalık ABD'nin HUAWEİ'yi telefon pazarında bitirdiği gibi XİAOMİ'yi de kendi kendine bitirir. Siz telefonunuzu satın. Bırakın kim ne yaparsa yapsın.
    Cevapla
  • Eleştirici 2 yıl önce Şikayet Et
    Xiaomi Kaçak yolla satan kişilere toptan satıp kasalarını para doldururken akılları nerdeydi bianda dürüstlük abidesi mi kesildiler yoksa onlara bu defa yasal yolla tekrar telefon satmakmi isterler şuanda dünyada bir milyara yakın kaçak var ülkelerin ticaret anlaşması var bu marketten alışveriş yapmaya benzemiyor bir milyar yoksul ülkelere kaçak yollarla satarlarken yüzleri gülüyor du
    Cevapla
  • Suat kurnalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende retmi not 8 var arkadaşımla beraber aynı anda aldık telefon kendi kendine ekran karartıyor ses kalitesi düşüyor sonra araştırdım baktım benim gibi çok var bu şikayetlerden ne yapmam gerekiyor
    Cevapla
  • Ahmet anıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis oto ekran parlaklığı kapat
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Zeki Adam Ne Yapman Gerekiyor Biliyormusun androidi Günceleyecen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor