Akıllı telefon mahkeme salonunda bomba gibi patladı

Çin merkezli OnePlus’ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı OnePlus Nord 2 5G modeli bir avukatın cebinde durduk yere patladı.

Akıllı telefon mahkeme salonunda bomba gibi patladı
Akıllı telefon mahkeme salonunda bomba gibi patladı
GİRİŞ 14.09.2021 09:44 GÜNCELLEME 14.09.2021 09:44

OnePlus, son dönemlerde bazı modellerinin bomba gibi patlaması nedeniyle hedef tahtasında yer alıyor. Özellikle Hindistan pazarında sıklıkla tercih edilen şirketin Temmuz ayında vitrine çıkardığı Nord 2 5G modelinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Son olarak akıllı telefon, bir avukatın cebinde durduk yere alev alarak patladı.

CEBİNDE DURURKEN PATLADI

Daha önce bazı akıllı telefonların aşırı ısınma gibi sorunlar nedeniyle patladığını duymuştuk, ancak kullanıcının cebinde durduk yere patlayan bir cihaz gerçekten de ilk oldu. Delhi merkezli avukat Gaurav Gulati, kullanımda veya şarjda olmadan cebinde taşıdığı OnePlus Nord 2 5G telefonunun mahkeme salonunda ilk etapta alev aldığını ve daha sonra bomba gibi patladığını duyurdu.

Bunun yanı sıra cihazın patlaması nedeniyle yaralandığını da iddia eden avukat, konu ile ilgili OnePlus’a başvurduğunda ise beklenmedik bir cevap aldığını belirtti. OnePlus, avukatın başvurusu üzerine olayı araştıracağını belirtse de, kullanıcıya herhangi bir tazminat teklifinde bulunmadı.

ONEPLUS’A TEPKİLER BÜYÜYOR

OnePlus’ın kullanıcıya verdiği cevabın ardından özellikle sosyal medyada şirkete ciddi şekilde tepki geldi. Tepkilerin üzerine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan şirket; patlama vakasına önem verdiklerini, ancak söz konusu telefonu incelemek için geldiklerinde telefon sahibinin doğru teşhis için fırsat vermediğini ifade etti. Bunun yanı sıra talebin meşruiyetini doğrulama veya kişinin tazminat taleplerini ele almalarının bu koşullar altına mümkün olmadığını belirtti.

Bu patlama Nord 2 için ilk vaka maalesef değil, telefonun tanıtımından 2 hafta sonra Ağustos ayında başka bir cihaz alevler içinde kalmıştı. OnePlus’a göre ''dış etkenleri içeren bir olay'' olarak nitelendirilen patlama, kullanıcılarda Nord 2’nin güvenirlilik derecesi hakkında soru işaretleri bıraktı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama