TEKNOFEST 4'üncü kez kapılarını açtı!

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl bir dizi sürprizle ziyaretçilerini ağılamaya başladı. TEKNOFEST'te 81 ilden katılımcı bulunuyor.

TEKNOFEST 4'üncü kez kapılarını açtı!
TEKNOFEST 4'üncü kez kapılarını açtı!
GİRİŞ 21.09.2021 10:44 GÜNCELLEME 21.09.2021 14:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST İstanbul Atatürk Havalimanı’nda şu dakikalarda başladı.

Festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu sektörü, medya kuruluşları ve üniversitelerden oluşan 74 kurumun katılımıyla düzenleniyor.

Katılımcıların ve öğrencilerin simülasyonlara da ilgisi oldukça yüksek.

TEKNOFEST'TE İTİ GOVAN SÜRPRİZİ

İti Govan Proje Müdürü Mübariz Abdullayev yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Azerbaycan ürettiği bir ürün. Tüm dünya bu İti Govan dronelarını tanıyor.

Orman Genel Müdürlüğü yetkilisi verdiği bilgiye göre ARDIÇ iki motorlu bir helikopter. Arazözleri, yerdeki ekipleri ve yangın söndürme helikopterlerini koordine ediyor.

Son teknoloji pek çok inovasyonun yer aldığı festivalin açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye'nin milli teknoloji alanında başarılarını ilk gösterdiği alanın savunma sanayisi olduğunu söyledi.

TEKNOFEST fikrinin küçük yarışmalar organize ederken geliştiğini belirten Demir, "TEKNOFEST'in bir sivil toplum girişimi olarak ortaya çıkması çok önemli. 'TEKNOFEST ne yaptı?' diye sorulduğunda büyük bir potansiyeli harekete geçirdiğini ve derin dalgayı oluşturduğunu söyleyebilirim. Biz Savunma Sanayi Başkanlığı'nda istiklal ve istikbalimiz için dedik. Şu anda istikbal de sizsiniz, istiklal de sizsiniz" dedi.

Çeşitli ortamlarda savunma sanayinde ve diğer sanayi alanlarında yerlilik oranlarının konuşulduğunun altını çizen Demir, "Hep beraber el ele Türkiye'nin yarınlarını sizler inşa edeceksiniz. Bizlerin göreviyse sizlerin önünü açmak, ola ki önünüze bir duvar, bir engel taş koyuluyorsa onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak" ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayi standında yer alan "Geçmişten Geleceğe Türk Savunma Sanayii" isimli sergi hakkında da konuşan Demir, "Bu millete asırlardır aşılanan öz güven eksikliğini şimdi yıkıyoruz. Şu sahne bu fuar, bu TEKNOFEST, bunun ispatı. Bu gelen derin dalgayla ve özgüvenle inşallah yarınlara çok daha güçlü yürüyeceğiz. Tabii ki iddiamız büyük olacak ama bunu bilgiye, azme, ahlaka ve milli değerlerimize dayandıracağız. Bunların dayanmadığı bilgi insan için bir felaket getiriyor" dedi.

'TÜRK GENÇLİĞİNİ TEBRİK EDİYORUM'

Törende konuşan Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Rashad Nabiyev de Türk gençliğini tebrik ederek, "Onların böyle güçlü ve her birine en iyi imkanı tanıyan bir devleti var. Burada gördüğümüz teknolojiler çok muhteşem ve onlar hakkında çok konuşabiliriz. Sizlerin her birinizin büyük geleceği olacağından eminim. Yaşasın Büyük Türk milleti, yaşasın büyük Türkiye-Azerbaycan dostluğu" diye konuştu.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • zileli mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    selçuk beyi tebrik ederim büyük başarılar sağladı fakat bu büyüme ve başarı dilerim onu yanlış boyutlara taşımaz dünyanın en başarılı ve en zengini olmasını dilerim tabi bunlar olurken kendisininde çalışanlarını kollaması memnun etmesi fakir fukarayada zekatını vermesi hakkıyla küçük mucitlerede destek olması ve elinden tutması gerekir yoksa bu hızlı tırmanışın çok hızlıda inişi olur allah korusun ve hidayetten ayırmasın
    Cevapla
  • cihaz 2 yıl önce Şikayet Et
    teknofest sadece savunma teknolojileri mi? ülkenin ihtiyacıı olan, her gün milyonlarca kişinin kullandığı ama dışa bağımlı olduğumuz tıbbi cihazları üretin. şeker ölçüm, tansiyon vb. cihazları.
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyin bir sırası var 85 milyonluk ülke birileri de çıksın onları üretsin ve bu fuarda sergilesin engel olan mı var?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...