Rusya YouTube'a kapatma tehdidi

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu'nun (Roskomnadzor), Russia Today'in (RT) Almanca yayın yapan iki kanalının kapatılması nedeniyle YouTube’un Rusya’da engellenebileceğini açıkladı.

Rusya YouTube'a kapatma tehdidi
Rusya YouTube'a kapatma tehdidi
GİRİŞ 29.09.2021 15:01 GÜNCELLEME 29.09.2021 15:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Roskomnadzor’dan yapılan yazılı açıklamada, YouTube’un RT’ye ait iki Almanca kanalı kalıcı olarak kapatmasına tepki gösterildi.

Söz konusu karar nedeniyle YouTube’un sahibi Google şirketine bir mektup gönderildiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Mektupta kanalların kapatılmasına yönelik kararın geri alınması talep edildi. Aksi takdirde YouTube Rusya’da engellenebilir.” denildi.

Açıklamada, Google’ın çeşitli para cezalarına çarptırılabileceği de belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da bugün yaptığı açıklamada, Google'ın Rus yasalarını ihlal ettiğine dair emareler bulunduğunu belirterek, "İlgili kurumlarımız bunun gerçekten de mevzuatımızın ihlali olduğu kanaatine varırsa, bu platformu yasalarımıza uymaya zorlamak için önlem alma olasılığını elbette göz önünde bulundurmalıyız." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    yotube tvitır instagram fesbok kapatılmalı bir daha açılmamak üzere pek çok zararı var
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi yerli kaptmak gerek
    Cevapla
  • memleket meselesi 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ne güzel misilleme yapıyor. Bizimkiler de çalışsın da bu kıvama gelsin. Sonra istedikleri gibi at koşturamazlar burda.
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın da kanallarini kapatmak lazim. Halk tv den farki yok , pkk destekçisi. Biz rusya da boyle yayin yapabilirmiyiz ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi