Rekabet Kurumu'ndan Türk Telekom kararı

Türk Telekomünikasyon AŞ'nin (Türk Telekom) toptan sabit genişbant internet erişim hizmetleri pazarında hakim durumda olduğuna ve bu durumu kötüye kullanmadığına karar verildi.

Rekabet Kurumu'ndan Türk Telekom kararı
Rekabet Kurumu'ndan Türk Telekom kararı
GİRİŞ 01.10.2021 22:50 GÜNCELLEME 01.10.2021 22:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom'un toptan sabit genişbant internet hizmetleri pazarında hakim durumda olduğu ve perakende sabit genişbant hizmetleri pazarındaki rakiplerinin hizmet sunmasını ve abone kazanımını makul olmayan ve haksız gerekçelerle engellediği, bu davranışları ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiaları üzerine 28 Şubat 2019 tarihli yürütülen soruşturma tamamlandı.

Rekabet Kurulunca dün dosyanın müzakeresi sonucunda, Türk Telekom'un toptan sabit genişbant internet erişim hizmetleri pazarında hakim durumda olduğuna oybirliğiyle, Türk Telekom'un 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi kapsamında hakim durumunu kötüye kullanmadığına ve bu nedenle teşebbüse aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasına yer olmadığına oyçokluğuyla karar verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Taahütüm butiği halde iptal edemiyorum faturam yüksek geliyor taşıma istedim tasimadilar internet kulanamdigim halde fatura geliyor kullanmadığım internetin parasını veriyorum D-Smart
    Cevapla
  • kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar resmen tekel. Bizim binaya fiber kablo girişi yaptılar. Şimdi Telekom dışından kimseden hizmet alamıyoruz.. Sizin neyi nasıl incelediniz
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk telekom zaten varlık fonunda değil mi? Kamulaştırın haberleşme hizmetlerini devlet sağlasın. Özel şirketlerden de kendine güvenen kursun alt yapısını rekabet etsin. Alt yapı kuran yok, telekomun alt yapısıyla hizmet satmaya kalkıyorlar, bir de utanmadan şikayet etmişler.
    Cevapla
  • ytm 2 yıl önce Şikayet Et
    Alt yapıda dönmüyomu birşeyler. Altyapı olmadığından fiber sunulamıyor. Hemde büyük şehirlerde... Devletin alt yapıda sorunu çözmesi lazım. Sorun tarifelerde değil olmayan fiber altyapıda. Pakete konu olan hızların altyapıdan dolayı verilememesi. Çözün artık şu sorunu. Nasılki su şebekesi veya doğalgaz şebekesi varsa fiberde aynı şekilde heryere çekilmesi gerek. Onca potansiyel abone bunu bekliyor.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle haksız kazanç sağlıyorlar tahütüm olduğu halde bana üç kat fatura geliyor üç aydır hakkımızı arayamıyor savunamıyoruz. Kanunu açıklarını çok iyi kullanıyor lar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor