ABD’den Çin ve Rusya’ya yazılım ambargosu

ABD hükümeti ulusal güvenlik ve terörle mücadeleyi gerekçe göstererek Çin ve Rusya’ya bazı yazılımların satışını kısıtlama kararı aldı.

ABD’den Çin ve Rusya’ya yazılım ambargosu
ABD’den Çin ve Rusya’ya yazılım ambargosu
GİRİŞ 22.10.2021 14:55 GÜNCELLEME 22.10.2021 14:55

Siber güvenlik uzmanları, ABD'ye saldıran birçok fidye yazılımı çetesinin Rusya'dan faaliyet gösterdiğini ve Kremlin'in onayıyla çalıştığını söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı, kötü niyetli siber saldırılarda kullanılacak donanım ve yazılımların Çin ve Rusya gibi hükümetlere satışının yasaklanacağını duyurdu.

Ticaret bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte; siber güvenlik, ulusal güvenlik ve kitle imha silahlarının satışları, artık bakanlığın Sanayi ve Güvenlik Bürosu (BIS) üzerinden lisans gerektirecek.

20 Ekim’den itibaren 90 gün sonra yürürlüğe girecek yeni kural, ulusal güvenlik ve terörle mücadele gerekçesiyle hayata geçirilecek.

ABD Başkanı Joe Biden, söz konusu saldırıların ardından sert açıklamalar yaparak saldırganlara bedel ödeteceğini belirtmişti.

Biden ayrıca, kısa bir süre önce Vladimir Putin’e, Rus fidye yazılımı saldırılarına karşı harekete geçilmesi gerektiğini ve bu olayların gerçek bir silahlı savaşa yol açabileceğini söylemişti.

Öte yandan Joe Biden, artan fidye yazılımı ve diğer siber suç tehdidiyle mücadele etmeyi amaçlayan ve ABD liderliğindeki 30 ülkeden oluşan sanal bir toplantıya Rusya'yı davet etmemişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı