Goldman Sachs'tan yazılım firmasına 90 milyon dolarlık yatırım

Goldman Sachs, teknoloji alanındaki yetenek arayışı sonrası bir yazılım şirketine 90 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Goldman Sachs'tan yazılım firmasına 90 milyon dolarlık yatırım
Goldman Sachs'tan yazılım firmasına 90 milyon dolarlık yatırım
GİRİŞ 16.11.2021 09:44 GÜNCELLEME 16.11.2021 09:46

Goldman Sachs’ın varlık yönetimi birimi, teknoloji şirketi WSO2’ya 90 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Dev banka yazılım geliştirme konusunda yetenekli ve donanımlı çalışan arayışında yaşadığı zorlukları, teknoloji şirketinde hisse sahibi olarak telafi etmeyi hedefliyor.

Finansman ise Goldman Sachs Varlık Yönetimi Özel Kredi biriminin elde ettiği gelirle sağlanıyor. Wall Street Journal’ın haberine göre anlaşmayı pazartesi günü açıklayacak olan Wall Street bankası 16 yıllık WSO2’nun birçok sektörden şirket için kritik hizmetler sunduğunu söyledi.

Aynı zamanda sağlanan finansmanın Goldman’ın yüksek profilli yazılım şirketlerine yatırım yapmaya odaklanma hedefiyle de paralellik taşıdığı ifade edildi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Kaliforniya merkezli WSO2’dan yapılan açıklamada finansmanın bulut temelli platformunu genişletmekte kullanılacağı söylendi.

85 ÜLKEDE 750 ŞİRKETE HİZMET VERİYOR

Platformun şimdiden 85 ülkede 750 şirket müşterisi bulunuyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Sanjiva Weerawarana uzaktan çalışma uygulamasının yaygınlaşmasının, şirketler üzerindeki dijitalleşme baskını artırdığını söyledi. Ancak şirketlerin dijitalleşme çabaları bilgi teknolojileri alanındaki çalışan eksikliğiyle karşılaşmalarına neden oluyor.

Weerawarana, “donanımlı çalışan alanında devasa bir eksiklik var” dedi. WSO2’nun yazılımı ise teknoloji alanı dışında çalışanlara içgüdüsel, basit ve açık bir şekilde kendi uygulamalarını yaratma imkanı tanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!