Verimliliğin anahtarı dijital kütüphanede

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, verimlilikle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla konu hakkındaki yayınların tek çatı altında toplandığı "Dijital Verimlilik Kütüphanesi"ni hayata geçirdi.

Verimliliğin anahtarı dijital kütüphanede
Verimliliğin anahtarı dijital kütüphanede
GİRİŞ 17.11.2021 11:10 GÜNCELLEME 17.11.2021 11:10

Bakanlığın Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Dijital Verimlilik Kütüphanesi, "verimlilikkutuphanesi.sanayi.gov.tr" adresi üzerinden erişime açıldı.

Verimlilikle ilgili farkındalığı artırmanın amaçlandığı dijital kütüphanede, süresiz yayınların yanı sıra Bakanlığın ilgili yayınları da ücretsiz olarak sunuldu.

Dijital platformda "Süresiz Yayınlar" başlığı altında, 1963 yılından bu yana basılan, verimlilik konulu 700'ü aşkın kitap ve yayın yer alıyor. Bu yayınlar, kitaplar, çeviriler, kongre, konferans ve sempozyum kitapları, araştırma ve inceleme sonuçları, sektör raporları ve kılavuzlar gibi birçok türde eseri kapsıyor.

Bakanlığın aylık yayımladığı "Anahtar" ile üç ayda bir yayımladığı "Verimlilik" dergileri de dijital kütüphanede erişime açılan kaynaklar arasında bulunuyor.

Etki Analizi çalışmalarına erişilebiliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının merkez birimleriyle bağlı, ilgili ve koordinasyonundan sorumlu olduğu kuruluşlar tarafından verilen teşvik, yatırım ve desteklerin ekonomik, sosyal ve kültürel etkileri, Etki Analizi çalışmalarında değerlendiriliyor.

Böylelikle hem kullanılan kamu kaynaklarının hesap verebilirlik mekanizmasının güçlendirilmesi hem de programların gözden geçirilerek geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamdaki çalışmaların özet raporları da "Dijital Verimlilik Kütüphanesi"nde yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...