Xiaomi’nin kayıt başvurusu yeni iddiaları gündeme getirdi

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin yeni bir isim için kayıt başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bu durum sonrası Xiaomi markasının isim değişikliğine gideceği iddia ediliyor.

Xiaomi’nin kayıt başvurusu yeni iddiaları gündeme getirdi
Xiaomi’nin kayıt başvurusu yeni iddiaları gündeme getirdi
GİRİŞ 23.11.2021 10:17 GÜNCELLEME 23.11.2021 10:17

Xiaomi, ürettiği akıllı telefon ve diğer teknolojik ürünleriyle dünya genelinde en çok tüketilen markalardan biri haline geldi. Ayrıca markanın ismi ilk zamanlarda zor telaffuz edilse de artık herkes tarafından rahatça söylenebiliyor. Ancak şirketin tam ismi olan Xiaomi Technology Co. LTD daha basit bir hale gelebilir.

MIUI 13 alacak ilk 9 Xiaomi modeli açıklandıMIUI 13 alacak ilk 9 Xiaomi modeli açıklandı

Xiaomi yetkilisinden batarya ömrü uyarısıXiaomi yetkilisinden batarya ömrü uyarısı

XIAOMI’NİN İSMİ DEĞİŞİYOR

Xiaomi Technology Co. Ltd isminin akıbeti değişebilir. Çin’deki bazı resmi kayıtlar gösteriyor ki ‘Xiaomi Mobile’ adındaki yeni bir şirket için yasal işlemler başlamış.

Xiaomi Mobile isminin tüm şirketin adı mı olacağı, yoksa bir alt markanın adı mı olacağı şu an için bilinmiyor. Ancak tahmin ediyoruz ki Xiaomi Mobile, yalnızca akıllı telefonları kapsayacak bir marka olabilir. Zira Xiaomi hiç aklımıza gelmeyen türden ürünler bile üretiyor. Kapı kilidinden bulaşık makinesine kadar sayısız kategoride ürün satan bir şirketin ‘Mobile’ ismiyle kendini sınırlandırması anlamsız olur.

Şu anda Xiaomi Mobile ile ilgili bilinen tek kesin veri, böyle bir ismin yasal işlemlerinin başladığıdır. Şirketin bu isimle neler yapacağını ise ilerleyen aylarda göreceğiz.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!