Bitcoin'in en büyük sırrı çözülüyor! 50 milyar dolarlık Satoshi Nakamoto davasında karar çıktı

Dünyanın en büyük sırlarından biri haline gelen Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’nun kimliği ortaya çıkartabilecek 50 milyar dolarlık (1 milyon BTC) davada mahkeme kararını verdi.

Bitcoin'in en büyük sırrı çözülüyor! 50 milyar dolarlık Satoshi Nakamoto davasında karar çıktı
Bitcoin'in en büyük sırrı çözülüyor! 50 milyar dolarlık Satoshi Nakamoto davasında karar çıktı
GİRİŞ 08.12.2021 16:24 GÜNCELLEME 08.12.2021 17:26

Bitcoin’i ilk bulan kişinin ismi tüm internet dünyasında Satoshi Nakamoto olarak biliniyor. Ancak bu ismin gerçek bir insana mı ait olduğu veya bir grup tarafından uydurulmuş bir takma ad mı olduğu bilinmiyor. Bitcoin’in piyasa değerinin 1 trilyon doları geçtiğini düşünürsek bu isim dünya için oldukça büyük bir önem taşıyor. Şimdiye kadar yüzlerce hatta binlerce kişi kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etse de kimse inandırıcı deliller ortaya koyamadı.

Bitcoin ilk icat edildiği 2009 yılından beri Satoshi Nakamoto’ya ait olduğu düşünülen cüzdanda 1 milyon adet BTC bulunuyor. Bu da günümüz şartlarında 49 milyar dolardan fazla bir nakit demek oluyor. Yani Satoshi Nakamoto dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor.

Craig Wright

50 MİLYAR DOLARLIK DAVA AÇMIŞLARDI

Tüm bu tartışmalar devam ederken kripto para dünyasının en merak ettiği konu olan Satoshi Nakamoto’nun kimliği ile alakalı davada yeni bir sonuç ortaya çıktı.

Craig Wright, isimli şahıs kendisinin Bitcoin’i icat eden kişi olduğu iddiasında bulundu. Wright’ın eski ortağı David Kleinman’ın varisleri de bu iddiayı kullanarak 50 milyar dolarlık bir dava açmıştı.

VARİSLER 100 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ALACAK

Kleinman öldüğü zaman ilk üretilen 1 milyon Bitcoin’in yarısı için varisler hak iddiasında bulunmuştu. ABD’nin Florida eyaletinde açılan davada mahkeme jürisi Kleinman’ın varislerinin iddialarını reddetti. Ancak David Kleinman ve Craig Wright’ın kurmuş olduğu W&K Information Defence Research LLC şirketi için Kleinman’ın varislerine 100 milyon dolar fikri mülkiyet hakkı verildi.

Craig Wright ilk olarak 2016 yılında kendisinin Satoshi Nakamoto olduğu iddiasında bulunsa da kamoyu bu iddiayı gerçekçi bulmamıştı. Wright’ın vergi kaçırma soruşturmalarında isminin geçmesi nedeniyle kimliğini açıkladığı belirtilmişti.

Craig Wright’ın vergi kaçırma soruşturması kapsamında Avustralya’daki evi mali polis tarafından aranmıştı. Son olarak Craig Wright bu dönemde, “zorunda olmasam kimliğimi (Satoshi Nakamoto) açıklamazdım. Şöhret istemiyorum. Para istemiyorum. Beni kendime bırakın” demişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi