2022’ye damga vuracak kripto trendi şimdiden belli oldu

Bu yıl non fungible token olarak adlandırılan NFT’ler kripto para borsaları başta olmak üzere tüm sektörleri etkiledi. Piyasa değeri 7 milyar doları aşan NFT’leri 2022 yılında Metaverse’in takip edeceği şimdiden anlaşıldı.

2022’ye damga vuracak kripto trendi şimdiden belli oldu
2022’ye damga vuracak kripto trendi şimdiden belli oldu
GİRİŞ 09.12.2021 17:37 GÜNCELLEME 09.12.2021 17:37

Non fungible token’lar (NFT) kripto alanında yeni değil. 2017 yılından bu yana koleksiyon ürünlerinin alım satımında ve üretilmesinde kullanılıyor. Ancak 2021 yılına kadar NFT’ler yaygın olarak bilinen araçlar değildi. Geçtiğimiz yıl sanat dünyasının NFT’leri keşfetmesi ve yeni bir Rönesans’ın ortaya çıkmasıyla birlikte, NFT piyasası yeni rekorlara yükseldi. Beeple adıyla bilinen sanatçının bir eseri Christies’de açık artırmayla 70 milyon dolara alıcı buldu. NFT’ler şimdi dijital sanat eserlerin alım ve satımına imkan tanıyor.

NFT’ler ile dijital bir medya (sanat eseri ya da müzik) kullanarak, bir yaratıcı resmi bir ürün ya da dosya oluşturabiliyor ve bu dosyanın ‘biricikliğini’ kanıtlayabiliyor. Kopyalar üretilebilse ve dağıtımı yapılabilse de, kaynak dosyanın resmi olarak tek bir sahibi olabiliyor.

Şant Manukyan: Metaverse'den arazi almanın tam zamanıŞant Manukyan: Metaverse'den arazi almanın tam zamanı

Yeni dünyanın Yeni trend: Milyon dolarlara satılıyorYeni dünyanın Yeni trend: Milyon dolarlara satılıyor

2022 YILINA DAMGA VURACAK

Forbes’un haberine göre 2021’e damga vuran kripto trendi NFT’ler olsa da, perde arkasında 2022 yılında sahne almayı bekleyen trend ‘metaverse’ (sanal evren) oldu. İnternet kullanıcıların bir ekran aracılığıyla etkileşim kurduğu websitelerinden oluşan bir ağ. Ancak metaverse bu sanal alanda fiziksel ve dijitali harmanlayarak bir ağ oluşturuyor. Bunun için de hem blockchain teknolojisinden hem de sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanıyor.

FACEBOOK’UN ADINI DEĞİŞTİRMESİ FİTİLİ ATEŞLEDİ

Metaverse kavramının ne kadar kapsayıcı olacağını söylemek henüz oldukça zor. Ancak dev sosyal medya platformu Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesi, geleceğinin parlak olduğuna işaret ediyor.

Ancak Facebook denetim ve veri güvenliği gibi konularda tehlikelerle karşı karşıya. Metaverse ise Facebook’un gerçek anlamda merkeziyetsiz bir ağ sistemi oluşturması için bir fırsat. Yine de blockchain mimarisinin açık kaynaklı komünitesi ve hızla değişen kripto dünyası, platform için tehdit olabilir. NFT sanat alanı da metaverse’ü benimsemekte gecikmedi.

TÜM DİJİTAL PLATFORMLARI ETKİLEYECEK

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Beeple’ın sanat eserini 70 milyon dolara alan ve MetaKovan ismiyle bilinen kişi, esere yaptığı yatırımın bir metaverse yatırımı olduğunu söyledi. Amacı ise sanal alanda bir sanat galerisi açmak. Kripto paralar da her geçen gün artış gösterirken, yatırımcılar ve kripto destekçileri yeni ufuklara yelken açıyor. Metaverse ve DAO’lar (merkeziyetsizleştirilmiş otonom organizasyon) gelecek yılın kilit kripto trendleri olurken, sosyal ağlar, sanat, eğlence, çevre yönetimi ve dijital finans gibi sektörler üzerinde etki sahibi olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi