Facebook ve Instagram'da 2021'in en popüler kelimeleri belli oldu

Meta, 2021 yılında Türkiye’de Facebook ve Instagram uygulamalarında öne çıkan kelimeleri açıkladı.

Facebook ve Instagram'da 2021'in en popüler kelimeleri belli oldu
Facebook ve Instagram'da 2021'in en popüler kelimeleri belli oldu
GİRİŞ 15.12.2021 12:16 GÜNCELLEME 15.12.2021 12:20

Meta, dünyadaki birçok kişi için bir geçiş dönemi olan 2021 yılının sonuna gelirken, Türkiye’de Facebook ve Instagram uygulamalarında bu yıl öne çıkan kelimeleri duyurdu. Pandeminin etkileri sürerken, insanların yakınlarıyla bağlantı kurmak ve yeni topluluklar keşfetmek için Facebook ve Instagram’da yaptıkları paylaşımlarda öne çıkanlar arasında nostalji, dayanışma ve kadın hakları bulunuyor.

Bununla birlikte 2021 yılında Facebook uygulamasında 70 binden fazla paylaşılan baklava kelimesi öne çıkarken, Instagram üzerinde hayvan haklarıyla ilgili paylaşılan gönderilerin sayısı 40 bini aştı.

YILSONUNA ÖZEL İKİ YENİ ÖZELLİK

Kullanıcıların bu yıl Facebook ve Instagram uygulamalarında arkadaşları ve aileleriyle paylaştıkları anlamlı hikayeleri kutlamak amacıyla iki özellik kullanıma sunuldu. Bu doğrultuda bugünden itibaren, dünyanın dört bir yanından kullanıcılar, kişiselleştirilmiş Year Together gönderilerini Facebook haber akışlarında paylaşabilecek ve kendi Instagram hikayelerini kullanarak 2021 ‘Playback'lerini oluşturabilecek.

2021 yılının yansımasının haber akışında paylaşılmasına olanak sağlayacak Year Together özelliği arkadaşlar, duygular ve kültür olmak üzere üç kategoriye odaklanacak. Facebook uygulamasında bir araya gelen ve yeni topluluklar keşfetmek için birbirinden ilham almak isteyen her kullanıcı için kişiselleştirilmiş bir deneyim sunan özellik, 30 Aralık’a kadar kullanıma açık olacak. Instagram’da da ‘Playback’ özelliği ile insanlar 2021 anılarını gözden geçirebilecek ve Stories üzerinden paylaşabilecek. Kullanıcılar, Stories Arşivi üzerinden 10 hikayeye kadar seçim yapabilecek ve paylaşmak istedikleri 2021 anılarını kişiselleştirebilecek.



Facebook’ta bu yıl öne çıkan kelimeler şu şekilde:

Baklava
Nostalji
Basketbol
UEFA Avrupa ligi
Dayanışma
Kadın Hakları
Hayvan Hakları
Meme Kanseri
Merkür


Instagram’da öne çıkan kelimeler ise şöyle açıklandı:

UEFA Avrupa Ligi
Formula one
Dayanışma
Kadın Hakları
Hayvan Hakları
Meme Kanseri
Merkür

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...