DRAM üretiminde kötü haber: Sevkiyatlar gecikiyor

Micron’un DRAM montajını gerçekleştirdiği Xian bölgesinde kapanma tedbirleri hayata geçirilince işler sıkıntıya girdi. Yakın zamanda DRAM kıtlığı ve haliyle yüksek fiyatlar görebiliriz.

DRAM üretiminde kötü haber: Sevkiyatlar gecikiyor
DRAM üretiminde kötü haber: Sevkiyatlar gecikiyor
GİRİŞ 02.01.2022 15:18 GÜNCELLEME 02.01.2022 15:18

Geçtiğimiz hafta artan koronavirüs vakaları nedeniyle Çin Xian bölgesinin sert kapanma tedbirlerine yöneldiği ve burada NAND üretimi yapan Samsung’un da acil durum moduna geçtiği haberleri gündeme gelmişti. DRAM üretiminde de sıkıntılar var. 

DRAM sevkiyatları gecikiyor

Xian bölgesinde Samsung NAND üretiminin önemli bir kısmı gerçekleşiyor. Ayrıca bölgede Micron da DRAM montaj ve test süreçlerini gerçekleştiren tesislere sahip. Kapanma tedbirleri neticesinde çalışan sayıları azalan firma sevkiyatlarda gecikme olacağını düşünüyor zira stoktaki yonga plakalarının testlerinde gecikme yaşanmaya başladı. 

Bu noktada Çin’in kısıtlamaları ne kadar sürdüreceği öne çıkıyor. Beklentilerin üzerine çıkan süreler hem NAND hem de DRAM tarafında fiyatların artmasına neden olabilir. Micron şimdilik müşteri taleplerini karşılayabildiklerini ancak süre uzarsa ciddi sıkıntılar olabileceğini belirtiyor. Dünya genelinde Omicron vaka sayıları rekor kırdığı için kapanma tedbirlerinin de bir süre daha devam edeceğini söylemek kehanet olmaz. 

Talebin kısa vadede azalacağı tahmin edilmediği için firmaların üretim hatlarını kısıtlamaların hafif olduğu başka ülkelere kaydırma veya üçüncü taraf üreticilere yönelerek tedarik sağlama seçenekleri de var. Bunların hangisi veya hangileri devreye girebilir merak konusu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı