Huawei, gelirlerinin üçte birini kaybetti

Son zamanlarda ABD'den yaptırımlara maruz kalan Huawei, 2021 yılında yüzde 29 daha az gelir elde etti.

Huawei, gelirlerinin üçte birini kaybetti
Huawei, gelirlerinin üçte birini kaybetti
GİRİŞ 04.01.2022 14:13 GÜNCELLEME 04.01.2022 14:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Donald Trump yönetiminin koyduğu ambargolar yüzünden oldukça zor durumda kalan ve Google lisansı iptal edilen Huawei, yeni çözümler arıyor.

Akıllı telefon satışlarında ilk beşin dışında kalan ve kendi vatanı Çin'de liderliğini kaybeden Huawei, 2021'in ilk yarısında gelirlerinin yüzde 30'unu kaybetmişti.

Yıl boyunca gelir kaybını engelleyemeyen Çinli şirket, 2021 yılını bir önceki yıla göre yüzde 29 daha az gelirle kapattı. Bu da şirketin, gelirlerinin neredeyse üçte birini kaybettiği anlamına geliyor.

ABD YAPTIRIMLARININ PAYI BÜYÜK

Donald Trump yöneti tarafından siber güvenlik ve casusluk gibi sebeplerden dolayı uygulanan yaptırımlar, bu düşüşte büyük bir rol oynadı.

Şirketin yönetim kurulunda yer alan Guo Ping, gelir kaybıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 2021 yılında şirketin gelirinin yüzde 29 düşerek 99.5 milyar dolara gerilediğini aktaran Ping, “2021’de yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen müşterilerimiz ve yerel topluluklar için elimizden geleni yaptık." dedi.

Akıllı telefon bölümü ağır darbe alan Huawei, son zamanlarda ise giyilebilir cihazlar, sağlık teknolojileri ve elektrikli otomobillere ilgi gösteriyor.

YORUMLAR 1
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    yatirim degil kendi hatalari da var nerde ise diger top model ile ayni fiat idi ucuz serileri ise kalitesiz idi adam gibi iyi model yaparsin her ulkeye gøre model olmaz o kalitesiz modeli bilmeyerek alan bir daha alir mi bende var idi cok tanidikda daha var top model istedigim fiat olur ise yine alirim usa kendi markasini satmak icin herkesi casuz ilan eder sanki kendiis casuz degil herkesi dinlemisler dunya usa sesini cikarmiyor sorun orda basliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi