Facebook, gizlilik ihlali nedeniyle 1.2 milyar TL ödeyecek

Facebook'un sahibi Meta, üyelerinin sosyal medya platformundan çıkış yaptıktan sonra bile aktivitelerini takip etmekle suçlandığı davada 90 milyon dolar (1.2 milyon TL) ödemeyi kabul etti.

Facebook, gizlilik ihlali nedeniyle 1.2 milyar TL ödeyecek
Facebook, gizlilik ihlali nedeniyle 1.2 milyar TL ödeyecek
GİRİŞ 16.02.2022 09:35 GÜNCELLEME 16.02.2022 09:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Facebook, yıllardır çeşitli gizlilik davalarıyla karşı karşıya kalıyor.

Bu davalar sonucunda şimdiye kadar milyar dolarlar ödeyen ABD'li şirket, yeni bir dava sonucunda ödeme yapmayı kabul etti.

Facebook'un sahibi Meta, üyelerinin sosyal medya platformundan çıkış yaptıktan sonra bile aktivitelerini takip etmekle suçlanıyordu. Meta, dava sonucunda 90 milyon dolar (1.2 milyon TL) ödemeyi kabul etti.

FACEBOOK, VERİLERİ SİLMEK ZORUNDA

Söz konusu ön anlaşmanın, Kaliforniya'daki San Jose Bölge Mahkemesi'ne sunulması ve hakimin onayını alması gerekiyor. Ayrıca Facebook'tan, uygunsuz şekilde topladığı kullanıcı verilerini silmesi isteniyor.

Haziran 2017'de reddedilen dava, Nisan 2020'de federal temyiz mahkemesi tarafından tekrar görülmeye başlamıştı.

1.2 milyar Türk Lirası (90 milyon dolar) ödeyecek olan Meta'nın Sözcüsü Drew Pusateri, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu sorunu aştığımız için mutluyuz." dedi.

YORUMLAR 1
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende bunu diyorum. Sosyal medyacılar deli para kazanıyor. Devletimiz buna dur demeli. Yüklü vergi almalı çünkü Milletin sırtından para vuruyorlar. Artı özel hayata aşırı derecede taciz var. Kişisel bilgiler , araştırma sonucları bilgileri gibi satılıyor. Daha ne ajanlıklar dönüyor. Facebook ve dahi bir çok sosyal medya kuruluşlarının başta Amerika yani israil ve Ingiltere'nin ajanlık teşkilatları olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu