TikTok ve Netflix, Rusya'daki hizmetlerini askıya aldı

Video paylaşım platformu TikTok, Rusya'daki bazı hizmetlerini askıya aldığını duyururken, çevrim içi yayın platformu Netflix de bu ülkedeki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı

 TikTok ve Netflix, Rusya'daki hizmetlerini askıya aldı
TikTok ve Netflix, Rusya'daki hizmetlerini askıya aldı
GİRİŞ 07.03.2022 10:02 GÜNCELLEME 07.03.2022 10:02

TikTok'tan yapılan yazılı açıklamada, Rus hükümetinin kısa süre önce aldığı medya düzenlemesine ilişkin kararın, şirketin bu adımında etkili olduğu bildirildi.

TikTok Rusya'dan canlı akışı ve yeni içerik paylaşımlarını askıya alırken, diğer ülkelerdeki paylaşımları Rus kullanıcıların artık göremeyeceğini de belirtti. Platformun diğer hizmetleri ise kullanıma açık olmaya devam edecek.

Öte yandan Netflix de yazılı bir açıklamayla Rusya'daki hizmetlerini durdurduğunu açıkladı ancak kararın detayları henüz paylaşılmadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin "sahte bilgi yayanlara" 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından, BBC, CNN, ZDF ve Bloomberg gibi çok sayıda Batılı medya kuruluşu Rusya'daki faaliyetlerini askıya almıştı.

FACEBOOK'A ERİŞİM ENGELLENDİ

Facebook’un RİA Novosti, Russia Today, Sputnik gibi Rus medya kuruluşlarına sansür uyguladığına işaret edilen açıklamada, "Rusya topraklarında Facebook’a erişimin engellenmesine karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

145 milyonluk nüfusu bulunan Rusya’da toplam 106 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Ülkede en yaygın sosyal ağ 72 milyon kullanıcı ile Rus sosyal paylaşım platformu VK. Rusya’da Facebook kullanıcı sayısı ise 8.6 milyon seviyesinde. Facebook gibi Meta şirketi olan bir diğer popüler sosyal ağ Instagram’da ise Rusya’nın 63 milyon kullanıcısı var.

TWITTER DA ENGELE TAKILDI

Rusya, sosyal medya devi Twitter'a erişim engelli getirdi. Rusya üzerinden Twitter'a girmek isteyenler engelle karşılaştı.

144 milyon nüfusa sahip ülkede, 106 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Buna karşın Rusya’daki Twitter kullanıcı sayısı yaklaşık 3 milyon seviyesinde.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'