En çok satan telefon markaları açıklandı

2022’nin ilk çeyreğinde en çok satan 5 akıllı telefon markası belli oldu. Samsung, bir kez daha liderliğini korumayı başardı.

En çok satan telefon markaları açıklandı
En çok satan telefon markaları açıklandı
GİRİŞ 22.04.2022 14:22 GÜNCELLEME 22.04.2022 14:22

Koronavirüs nedeniyle oldukça zor durumda kalan akıllı telefon üreticileri, birçok ülkedeki satış mağazalarını kapatmak zorunda kalmıştı.

Salgın nedeniyle artan talep, her ne kadar markalara olumlu yansısa da normalleşme döneminde satışlarda düşüş yaşanıyor.

SAMSUNG SATIŞLARDA LİDER

Canalys tarafından yayınlanan rapora göre küresel akıllı telefon sevkiyatları 2022’nin ilk çeyreğinde yüzde 11’lik düşüş yaşarken, Samsung, yüzde 24 pazar payı ile liderliğini korumayı başardı.

Güney Koreli şirket, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde elde ettiği satış rakamlarını, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 oranında artırmayı başardı.

APPLE İKİNCİ SIRADA

İlk çeyrekte en çok satış yapan ikinci akıllı telefon markası ise Apple oldu. ABD merkezli şirket, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azalışla pazar payını yüzde 15 seviyelerine kadar düşürdü.

Yüzde 14'lük pazar payıyla Apple'ın hemen ensesinde yer alan Çinli Xiaomi ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla pazar payını yüzde 1 artırdı.

Dördüncü ve beşinci sırada ise sırasıyla yüzde 11 ve 10'luk pazar paylarıyla Oppo ve Vivo var.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar